SD-förlorar mandat

Publicerad 2006-11-27

Sverigedemokraterna förlorar ett av sina två mandat i kommunfullmäktige i Norrköping.

Turerna kring Sverigedemokraternas kommunala poster fortsätter. I Norrköping väntas Kjell Askekrona ta över partiets andra mandat då Sören Kiding sagt att han inte vill representera partiet. Kjell Askekrona kommer att driva sin egen politik i fullmäktige eftersom han 2003 dömdes för grovt vapenbrott och av den anledningen nekas medlemskap i Sverigedemokraterna,

– Jag sökte medlemskap i Sverigedemokraterna, och de sa nej. Men det gör mig inget att de nekade mig, säger Kjell Askekrona.

Vem som får majoritet i Norrköpings kommun är fortfarande oklart. Socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet har tillsammans 42 mandat medan moderaterna, centerpartiet, kristdemokraterna och Sveriges pensionärers intresseparti har 41. Sverigedemokraterna och Kjell Askekrona kan med var sitt mandat hamna i en vågmästarroll.
EXPO

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro