SD-förlorar mandat

Publicerad 2006-11-27

Sverigedemokraterna förlorar ett av sina två mandat i kommunfullmäktige i Norrköping.

Turerna kring Sverigedemokraternas kommunala poster fortsätter. I Norrköping väntas Kjell Askekrona ta över partiets andra mandat då Sören Kiding sagt att han inte vill representera partiet. Kjell Askekrona kommer att driva sin egen politik i fullmäktige eftersom han 2003 dömdes för grovt vapenbrott och av den anledningen nekas medlemskap i Sverigedemokraterna,

– Jag sökte medlemskap i Sverigedemokraterna, och de sa nej. Men det gör mig inget att de nekade mig, säger Kjell Askekrona.

Vem som får majoritet i Norrköpings kommun är fortfarande oklart. Socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet har tillsammans 42 mandat medan moderaterna, centerpartiet, kristdemokraterna och Sveriges pensionärers intresseparti har 41. Sverigedemokraterna och Kjell Askekrona kan med var sitt mandat hamna i en vågmästarroll.
EXPO

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA