SD kritiseras för hantering av partistöd

Publicerad 2006-12-15

Sverigedemokraterna får kritik för att deras användning av partistödet bryter mot lagen, skriver Blekinge Läns Tidning.

Sverigedemokraterna i Blekinge skickar en fjärdedel av sitt partistöd till riksledningen. Totalt rör det sig om drygt 250,000 kronor.

Håkan Torngren, jurist på Sveriges kommuner och landsting, säger till Blekinge Läns Tidning att det rör sig om ett tydligt lagbrott. I dagsläget finns dock ingen myndighet som kontrollerar hur pengarna används.

- Det kommunala partistödet ska användas för politiskt arbete i kommunerna. Svårare än så är det inte, säger Håkan Torngren.

Ser inget problem
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ser dock inget problem med hur partiet hanterar pengarna. Han hänvisar till att moderaterna använder partistöd för att avlöna sina ombudsmän.

- Dessutom går ju en del av pengarna tillbaka till medlemmarna i kommunerna eftersom vi genomför utbildningar, tar fram trycksaker och erbjuder annan service, säger Jimmie Åkesson till tidningen.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro