SD kritiseras för hantering av partistöd

Publicerad 2006-12-15

Sverigedemokraterna får kritik för att deras användning av partistödet bryter mot lagen, skriver Blekinge Läns Tidning.

Sverigedemokraterna i Blekinge skickar en fjärdedel av sitt partistöd till riksledningen. Totalt rör det sig om drygt 250,000 kronor.

Håkan Torngren, jurist på Sveriges kommuner och landsting, säger till Blekinge Läns Tidning att det rör sig om ett tydligt lagbrott. I dagsläget finns dock ingen myndighet som kontrollerar hur pengarna används.

- Det kommunala partistödet ska användas för politiskt arbete i kommunerna. Svårare än så är det inte, säger Håkan Torngren.

Ser inget problem
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ser dock inget problem med hur partiet hanterar pengarna. Han hänvisar till att moderaterna använder partistöd för att avlöna sina ombudsmän.

- Dessutom går ju en del av pengarna tillbaka till medlemmarna i kommunerna eftersom vi genomför utbildningar, tar fram trycksaker och erbjuder annan service, säger Jimmie Åkesson till tidningen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA