SD och SPI i storbråk

Publicerad 2006-06-20

Under gårdagens budgetförhandlingar i Landskrona kommun rasade Sveriges Pensionärers Intressepartis Birger Ekroth mot Sverigedemokraternas Thord Lindblom.

- Thord Lindblom, Du är en lögnaktig politiker och för mig är det en skam att en sån som du får vara nämndeman i tingsrätten, sa Ekeroth och syftade på att Thord Lindblom var straffad.

Bråket mellan SD och SPI i Landskrona har sin bakgrund i en motion som SD lämnade strax efter valet 2002. Motionen som handlade om utförsäljning av tomter är från början en gammal SPI-motion. När Sverigedemokraternas gruppledare Thord Lindblom igår hävdade att kommunens utförsäljning av tomterna var SD:s förtjänst rasade SPI:s Birger Ekeroth.

- Det här var uppe långt innan ni satt i fullmäktige. Ni är gör det här för att locka väljare. Och det hoppas jag ni misslyckas med, kapitalt!, sa Ekeroth.

Trots att Sverigedemokraterna är fjärde största parti i kommunfullmäktige hade de inget eget budgetförslag utan ställde sig bakom Socialdemokraternas. De enda gångerna Sverigedemokraternas ledamöter hördes i debatten var när de försvarade sig mot SPI:s Birger Ekroth.

Alexander Bengtsson
Alexander Bengtsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA