SD och SPI i storbråk

Publicerad 2006-06-20

Under gårdagens budgetförhandlingar i Landskrona kommun rasade Sveriges Pensionärers Intressepartis Birger Ekroth mot Sverigedemokraternas Thord Lindblom.

- Thord Lindblom, Du är en lögnaktig politiker och för mig är det en skam att en sån som du får vara nämndeman i tingsrätten, sa Ekeroth och syftade på att Thord Lindblom var straffad.

Bråket mellan SD och SPI i Landskrona har sin bakgrund i en motion som SD lämnade strax efter valet 2002. Motionen som handlade om utförsäljning av tomter är från början en gammal SPI-motion. När Sverigedemokraternas gruppledare Thord Lindblom igår hävdade att kommunens utförsäljning av tomterna var SD:s förtjänst rasade SPI:s Birger Ekeroth.

- Det här var uppe långt innan ni satt i fullmäktige. Ni är gör det här för att locka väljare. Och det hoppas jag ni misslyckas med, kapitalt!, sa Ekeroth.

Trots att Sverigedemokraterna är fjärde största parti i kommunfullmäktige hade de inget eget budgetförslag utan ställde sig bakom Socialdemokraternas. De enda gångerna Sverigedemokraternas ledamöter hördes i debatten var när de försvarade sig mot SPI:s Birger Ekroth.

Alexander Bengtsson
Alexander Bengtsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro