SD-politiker mordhotad

Publicerad 2006-12-01

Den sverigedemokratiske kommunpolitikern Richard Jomshof har mordhotats.

Sveriges Radio P4 rapporterar att sverigedemokraten Richard Jomshof fick ett skriftligt dödshot i sin brevlåda innan Karlskrona kommunfullmäktige skulle sammanträda den 30 november.

Samtidigt hotade någon att spränga kommunfullmäktiges lokaler. Men efter att ett tiotal poliser letat igenom byggnaden beslutade de att sammanträdet ändå kunde genomföras.

Sverigedemokraterna har med sina åtta mandat en vågmästarroll i Karlskrona.
Expo

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro