SD-politiker skriver i nazisttidning

Publicerad 2006-12-20

Sverigedemokraten Inger-Siv Mattson skriver en debattartikel om invandring i senaste numret av den nazistiska tidningen Folkets Nyheter.

Inger-Siv Mattson, tredjenamn på Sverigedemokraternas lista till kommunvalet i Nacka, medverkar som skribent i den nazistiska tidningen Folkets Nyheter.

Enligt tidningens hemsida deltar hon med en debattartikel som argumenterar för hur mycket Sverige har att lära av Finland när det gäller invandringspolitik.

Ej godtagbart
Pressekreterare Mattias Karlsson säger till Expo att han behöver mer tid för att undersöka vad som hänt innan han kan uttala sig.

Johan Rinderheim, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Stockholms län, är förvånad.

- Självklart ska man som företrädare för oss inte skriva i mer eller mindre extrema tidningar. Det är inte godtagbart alls, säger Johan Rinderheim till Expo.

Även han ber att få återkomma senare.

Kulturell revolution
Folkets Nyheter ges ut av Nordiska Förbundet, en förening vars mål är att skapa en kulturell revolution. Förebilden är den amerikanska organisationen National Alliance och man jobbar hårt för att skapa ett internationellt nätverk.

Bland annat har man täta kontakter med David Duke som nyligen var på plats i Teheran för att delta i förintelsekonferensen som hölls där.


Johannes Jakobsson
[email protected]
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro