SD-politiker skriver i nazisttidning

Publicerad 2006-12-20

Sverigedemokraten Inger-Siv Mattson skriver en debattartikel om invandring i senaste numret av den nazistiska tidningen Folkets Nyheter.

Inger-Siv Mattson, tredjenamn på Sverigedemokraternas lista till kommunvalet i Nacka, medverkar som skribent i den nazistiska tidningen Folkets Nyheter.

Enligt tidningens hemsida deltar hon med en debattartikel som argumenterar för hur mycket Sverige har att lära av Finland när det gäller invandringspolitik.

Ej godtagbart
Pressekreterare Mattias Karlsson säger till Expo att han behöver mer tid för att undersöka vad som hänt innan han kan uttala sig.

Johan Rinderheim, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Stockholms län, är förvånad.

- Självklart ska man som företrädare för oss inte skriva i mer eller mindre extrema tidningar. Det är inte godtagbart alls, säger Johan Rinderheim till Expo.

Även han ber att få återkomma senare.

Kulturell revolution
Folkets Nyheter ges ut av Nordiska Förbundet, en förening vars mål är att skapa en kulturell revolution. Förebilden är den amerikanska organisationen National Alliance och man jobbar hårt för att skapa ett internationellt nätverk.

Bland annat har man täta kontakter med David Duke som nyligen var på plats i Teheran för att delta i förintelsekonferensen som hölls där.


Johannes Jakobsson
[email protected]
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA