SDU-ledamot tidigare dömd

Publicerad 2006-12-06

En kvinna som i våras dömdes för misshandel har valts in i styrelsen till Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU.

Kvinnan dömdes i mars i år till vård inom socialtjänsten för misshandel och valdes in i styrelsen på förbundets årskongress den 2 december.

Martin Kinnunen, ordförande i SDU, anser trots detta att kvinnan ska beredas plats i styrelsen.

– Vi känner till hennes bakgrund, men har gjort en helhetsbedömning och anser att hon är en tillgång för styrelsen, säger Martin Kinnunen till Expo.

Förbundet har också valt att behålla Martin Kinnunen som ordförande. Vice förbundsordförande Erik Almqvist och förbundssekreterare Emma Westergren har även de kvar sina uppdrag.Johannes Jakobsson
[email protected]
EXPO

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro