SDU-ledamot tidigare dömd

Publicerad 2006-12-06

En kvinna som i våras dömdes för misshandel har valts in i styrelsen till Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU.

Kvinnan dömdes i mars i år till vård inom socialtjänsten för misshandel och valdes in i styrelsen på förbundets årskongress den 2 december.

Martin Kinnunen, ordförande i SDU, anser trots detta att kvinnan ska beredas plats i styrelsen.

– Vi känner till hennes bakgrund, men har gjort en helhetsbedömning och anser att hon är en tillgång för styrelsen, säger Martin Kinnunen till Expo.

Förbundet har också valt att behålla Martin Kinnunen som ordförande. Vice förbundsordförande Erik Almqvist och förbundssekreterare Emma Westergren har även de kvar sina uppdrag.Johannes Jakobsson
[email protected]
EXPO

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA