Skinnskallar attackerade Pridedeltagare

Publicerad 2006-08-04

Två män och en kvinna som besökt den stora Pridefestivalen i Stockholm misshandlades natten till fredagen. En person fick föras till sjukhus för sina skador rapporterar flera medier.

De tre unga festivalbesökarna hade precis lämnat festivalområdet i Tantolunden när de hanns upp av två skinnskallar i 20-30 års åldern. Vittnen berättar att gärningsmännen hade följt efter sällskapet från festivalområdet och innan de första slagen och sparkarna utdelades ska en viss ordväxling ha ägt rum.

Enligt Aftonbladet upphörde misshandeln först då någon skrek åt gärningsmännen att sluta, och att man ringt polisen.

- Misshandeln betraktas som ett hatbrott och dessa ser vi allvarligt på. Vi har lagt ned större resurser än vanligt på att utreda överfallet, säger B T Olsson, stationsbefäl vid Södermalmspolisen, till TT.

Polisen uppges ha fått ett bra signalement på gärningsmännen och har stort hopp om att de skyldiga ska gripas.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA