Skinnskallar attackerade Pridedeltagare

Publicerad 2006-08-04

Två män och en kvinna som besökt den stora Pridefestivalen i Stockholm misshandlades natten till fredagen. En person fick föras till sjukhus för sina skador rapporterar flera medier.

De tre unga festivalbesökarna hade precis lämnat festivalområdet i Tantolunden när de hanns upp av två skinnskallar i 20-30 års åldern. Vittnen berättar att gärningsmännen hade följt efter sällskapet från festivalområdet och innan de första slagen och sparkarna utdelades ska en viss ordväxling ha ägt rum.

Enligt Aftonbladet upphörde misshandeln först då någon skrek åt gärningsmännen att sluta, och att man ringt polisen.

- Misshandeln betraktas som ett hatbrott och dessa ser vi allvarligt på. Vi har lagt ned större resurser än vanligt på att utreda överfallet, säger B T Olsson, stationsbefäl vid Södermalmspolisen, till TT.

Polisen uppges ha fått ett bra signalement på gärningsmännen och har stort hopp om att de skyldiga ska gripas.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro