Skinnskallar i hatattack mot homosexuella

Publicerad 2006-02-06

Åtta ungdomar greps natten till lördagen efter en brutal attack mot fyra personer i en gångtunnel vid Slussen i centrala Stockholm. Polisen misstänker att motivet till attacken är de misshandlades sexuella läggning.

Det var strax före midnatt som två homosexuella par, två män och två kvinnor, överfölls i en av gångarna i anslutning till tunnelbanestationen Slussen.
Enligt uppgifter till Svenska dagbladet ska ungdomsgänget träffat på sina offer på ett tunnelbanetåg och där börjat trakassera de fyra som försökte ignorera gänget.
När de båda paren klev av vid Slussen, ska gänget ha följt efter.

- Vad vi vet ska ungdomarna oprovocerat gett sig på de fyra och börjat misshandla dem, säger Lena Bakki, stationsbefäl på Södermalmspolisen till Svenska dagbladet som också skriver att en av de misstänkta har gjort vissa medgivanden.

De åtta gripna för misshandeln släpptes på lördagsmorgonen efter inledande förhör och de misstänks nu för grov misshandel alternativt misshandel. Enligt vittnen på platsen ska gänget bestått av tio till femton personer.
Enligt Aftonbladet ska det finnas högerextrema kopplingar till åtminstone ett par av de gripna.

Enligt vakthavande befälet vid Södermalmspolisen har ärendet skickats över till ungdomsroteln som förväntas ta tag i den fortsatta utredningen under tisdagen. De åtta misstänkta är i åldrarna 15 till 18 år. Tre av dem är unga kvinnor, 15 till 16 år.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA