Skinnskallar i hatattack mot homosexuella

Publicerad 2006-02-06

Åtta ungdomar greps natten till lördagen efter en brutal attack mot fyra personer i en gångtunnel vid Slussen i centrala Stockholm. Polisen misstänker att motivet till attacken är de misshandlades sexuella läggning.

Det var strax före midnatt som två homosexuella par, två män och två kvinnor, överfölls i en av gångarna i anslutning till tunnelbanestationen Slussen.
Enligt uppgifter till Svenska dagbladet ska ungdomsgänget träffat på sina offer på ett tunnelbanetåg och där börjat trakassera de fyra som försökte ignorera gänget.
När de båda paren klev av vid Slussen, ska gänget ha följt efter.

- Vad vi vet ska ungdomarna oprovocerat gett sig på de fyra och börjat misshandla dem, säger Lena Bakki, stationsbefäl på Södermalmspolisen till Svenska dagbladet som också skriver att en av de misstänkta har gjort vissa medgivanden.

De åtta gripna för misshandeln släpptes på lördagsmorgonen efter inledande förhör och de misstänks nu för grov misshandel alternativt misshandel. Enligt vittnen på platsen ska gänget bestått av tio till femton personer.
Enligt Aftonbladet ska det finnas högerextrema kopplingar till åtminstone ett par av de gripna.

Enligt vakthavande befälet vid Södermalmspolisen har ärendet skickats över till ungdomsroteln som förväntas ta tag i den fortsatta utredningen under tisdagen. De åtta misstänkta är i åldrarna 15 till 18 år. Tre av dem är unga kvinnor, 15 till 16 år.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro