SPI anklagas för främlingsfientlighet

Publicerad 2006-08-17

Sveriges pensionärers intresseparti i Halmstad anklagas för främlingsfientlighet sedan den nygamla partiledaren Brynolf Wendt ställt pensionärer med invandrarbakgrund mot svenska pensionärer. Nu vägrar etablerade partier både till höger och vänster att samarbeta med SPI efter valet. Det skriver Hallandsposten.

Det var i en debatt på biblioteket i Halmstad som SPI-ledaren Brynolf Wendt gick till hårt angrepp mot äldreförsörjningsstödet, som bland annat betalas ut till invandrare över 65 år. Enligt Hallandsposten propagerade Wendt för att svenska pensionärers intressen måste komma i första hand.

Uttalanden skrämmer
Kommunrådet Bertil Nilsson (fp) lyssnade på debatten på biblioteket och reagerade kraftigt mot spi-ledarens utspel. Enligt folkpartisten rör det sig om en direkt främlingsfientlig argumentation.

-­ Sådana uttalanden som han gjorde på mötet skrämmer mig väldigt mycket, säger det folkpartistiska kommunalrådet Bertil Nilsson till tidningen.

- Jag personligen vill inte samarbeta med ett parti som har de åsikterna när det gäller invandrare i Sverige. Att ställa två utsatta grupper mot varandra, det är långt ifrån min socialdemokratiska grundsyn, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Ingegerd Sahlström till samma tidning.

De båda kommunalråden får medhåll från representanter i de övriga etablerade partierna.

Inte främlingsfientligt
SPI:s starke man i Halmstad Arnold Gustavsson säger till Hallandsposten att han ställer sig bakom den politik som Brynolf Wendt gett uttryck för.

-­ Det kan inte vara främlingsfientligt att säga att svenska pensionärer ska ha det lika bra som invandrare, säger han.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro