Strid om partistöd i Åstorp över

Publicerad 2006-06-12

Bråket mellan lokala högerpopulister och främlingsfientliga politiker i skånska Åstorp är över. En långdragen tvist om det kommunala partistödet har lösts och den omtvistade lokalpolitikern Gösta Brodin lämnar politiken sedan han åtalats för rattfylleri. Det skriver Helsingborgs dagblad.

Det lokala partiet Kommunens framtid bildades i Åstorp inför valet 2002. Partibildningen var en konsekvens av att socialdemokraten Gösta Brodin uteslöts för rasistiska utspel och Framstegspartiet i kommunen lade verksamheten till förmån för det nya partiet. Kommunens framtid fick tre mandat.

Splittrades
Partiet kom dock att splittras och en lång fejd om det kommunala mandatstödet och om pengar som tidigare tillhört Framstegspartiet startade: på ena sidan de forna framstegspartisterna, på den andra Gösta Brodin och hans vänner.

I torsdags avgjordes striden. Det kommunala mandatstödet som varit frys av kommunen betalas ut till Gösta Brodins parti, skriver Helsingborgs Dagblad. Pengarna från Framstegspartiet kommer också att gå till Gösta Brodin. Detta sedan den före detta kassören valt att betala tillbaka pengar som han tidigare fört över till ett privatkonto.

Brodin meddelade samtidigt att han tänkte dra tillbaka sin polisanmälan mot sina tidigare partikamrater.

Rattfylleri
Samma dag avslöjade Helsingborgs Dagblad att Brodin står åtalad för grovt rattfylleri samt att han tänker dra sig tillbaka från politiken. Brodins motivering till sitt avhopp är enligt tidningen ”personliga skäl”.

Läs mer
Populister bildar enad front
Högerpopulist söker sig till vänsterpartiet
Högerpopulist inte aktuell för vänsterpartiet
Alexander Bengtsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro