Sverigedemokrat överklagar valresultat

Publicerad 2006-10-05
Sverigedemokraternas fullmäktigekandidat i Ystad, Lars Rosenberg, kräver att länsstyrelsen kontrollräknar hur många kryss han fick i personvalet jämfört med sina partikamrater. Rosenberg stod som andra namn på partiets lista i Ystad, men tredjenamnet Tommy Jonsson och fjärdenamnet Paul Svensson gick om vid slutsammanräkningen som en följd av fler kryss i personvalet.

Lars Rosenberg blev därför utan plats i Ystads kommunfullmäktige, skriver Ystads allehanda.

I en skrivelse till länsstyrelsen som formellt innebär ett överklagande av valresultatet kräver Lars Rosenberg även att hans partikamraters kryss granskas.

– Han är väl lite besviken att han inte kommer in i fullmäktige som ordinarie, säger den lokala ordföranden för Sverigedemokraterna Paul Svensson till Ystads allehanda.

Lars Rosenberg säger till samma tidning att han inte ifrågasätter sina partikamrater, men om länsstyrelsen har räknat rätt.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro