Sverigedemokrat överklagar valresultat

Publicerad 2006-10-05
Sverigedemokraternas fullmäktigekandidat i Ystad, Lars Rosenberg, kräver att länsstyrelsen kontrollräknar hur många kryss han fick i personvalet jämfört med sina partikamrater. Rosenberg stod som andra namn på partiets lista i Ystad, men tredjenamnet Tommy Jonsson och fjärdenamnet Paul Svensson gick om vid slutsammanräkningen som en följd av fler kryss i personvalet.

Lars Rosenberg blev därför utan plats i Ystads kommunfullmäktige, skriver Ystads allehanda.

I en skrivelse till länsstyrelsen som formellt innebär ett överklagande av valresultatet kräver Lars Rosenberg även att hans partikamraters kryss granskas.

– Han är väl lite besviken att han inte kommer in i fullmäktige som ordinarie, säger den lokala ordföranden för Sverigedemokraterna Paul Svensson till Ystads allehanda.

Lars Rosenberg säger till samma tidning att han inte ifrågasätter sina partikamrater, men om länsstyrelsen har räknat rätt.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA