Speljätten Playstation har utnyttjats av de lokala sverigedemokraterna i Eslöv för politiska syften.

Sverigedemokraterna anklagas för bildstöld

Publicerad 2006-08-15

Hemsidan för Sverigedemokraternas avdelning i Eslöv är fylld med upphovsrättsskyddade bilder. Det skriver Skånska dagbladet idag.

En filmaffisch har förvanskats liksom en utsida till ett spel från Playstation och reklam för Absolut vodka. Dessutom har de lokala sverigedemokraterna tagit en upphovsrättsskyddad bild på Eslövs kommunalråd Cecilia Lind och lagt ut på hemsidan.

- Detta är olagligt. Bilden tillhör partiet, säger hon till Skånska Dagbladet.

Krävs tillstånd
I filmaffischen från Pirates of the carribean har partiet klippt in bilderna på fyra lokala politiker och ändrat filmtiteln till Pirates of Eslöv.

Inte heller Filmbolaget Buena Vista Internationals svenske vd Eric Broberg är road.

- Allt vårt kampanjmaterial är copyrightskyddat. För att få använda materialet måste man söka tillstånd. Och det är inte aktuellt i det här fallet, säger han till TT.

Avdelningens ordförande Martin Karlsson erkänner till Skånska dagbladet att partiet snott bilderna rakt av och menar att man inte tänkt på konsekvenserna.

Enligt TT bär Sverigedemokraternas hemsida en text om att all otillåten användning av deras bilder är förbjudna.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro