Sverigedemokraterna tar inte plats i Södertälje

Publicerad 2006-10-11

Sverigedemokraterna lyckas inte besätta sina två mandat i Södertälje. Det står nu klart sedan partiets enda namn på listan, Peter Öström, avsagt sig sitt uppdrag. Inga andra namn fanns tillgängliga för uppdraget.

Sverigedemokraternas distriktsordförande i Stockholms län, Johan Rinderheim, säger till Radio Stockholm att den person som kandiderade för partiet i Södertälje nu lämnat in sin officiella avsägelse.

Fram till nästa val kommer därför partiets två stolar i kommunfullmäktige stå tomma.

Det konkurrerande högerextrema partiet Nationaldemokraterna försvarade däremot sina två mandat i kommunen. Partiet gick till val med en vallista med elva namn och fick 3,8 procent mot Sverigedemokraternas 2,2 procent.

Nationaldemokraterna kommer representeras av partiorganisatören Marc Abramsson och hans sambo Elin Lövgren.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA