Sverigedemokraterna tar inte plats i Södertälje

Publicerad 2006-10-11

Sverigedemokraterna lyckas inte besätta sina två mandat i Södertälje. Det står nu klart sedan partiets enda namn på listan, Peter Öström, avsagt sig sitt uppdrag. Inga andra namn fanns tillgängliga för uppdraget.

Sverigedemokraternas distriktsordförande i Stockholms län, Johan Rinderheim, säger till Radio Stockholm att den person som kandiderade för partiet i Södertälje nu lämnat in sin officiella avsägelse.

Fram till nästa val kommer därför partiets två stolar i kommunfullmäktige stå tomma.

Det konkurrerande högerextrema partiet Nationaldemokraterna försvarade däremot sina två mandat i kommunen. Partiet gick till val med en vallista med elva namn och fick 3,8 procent mot Sverigedemokraternas 2,2 procent.

Nationaldemokraterna kommer representeras av partiorganisatören Marc Abramsson och hans sambo Elin Lövgren.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro