Sverigedemokraternas valbudget störst

Publicerad 2006-05-05
Av de fyra småpartier som gör en seriös satsning för att få en riksdagsplats efter höstens val har Sverigedemokraterna den största valbudgeten, enligt TV4.

Enligt undersökningen har Sverigedemokraterna avlagt 7,5 miljoner kronor i valbudgeten och det är mer än vad vänsterpartiet lägger ned centralt och betydligt mer än partierna Junilistan, Sjukvårdspartiet och Feministiskt initiativ.

I beräkningen av Sverigedemokraternas budget ingår de lokala valfonderna. Pengarna kommer från det lokala mandatstödet, medlemsavgifter och gåvor. Sverigedemokraterna får även tillbaka utgifterna för valsedlar retroaktivt från valet 2002.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA