Tonårsflickor i rasistattack

Publicerad 2006-01-30
Tre femtonåriga flickor från Göteborg som en sen kväll i juli förra året trakasserade två somaliska kvinnor med rasistiska tillmälen har dömts till dagsböter för förolämpning. De två kvinnorna var ute och gick med en barnvagn i området runt Selma Lagerlöfs torg på Hisingen när de tre flickorna kom fram.

En av flickorna ska ha gjort så kallad hitlerhälsning och skrikit "Heil Hitler" mot kvinnorna. Tillsammans ska de tre flickorna ha skrikit rasistiska tillmälen som "jävla neger", "vi vill inte ha er här" och "ni ska försvinna från vårt land".

Åklagaren åtalade ursprungligen de tre flickorna för hets mot folkgrupp och förolämpning, men tingsrätten ogillar åtalet för hets mot folkgrupp.

Tingsrätten konstaterar att uttalandena och hitlerhälsningen är att se som hets mot folkgrupp, men eftersom budskapet inte spritts till fler än de inblandade parterna är det inte tillräckligt spritt för att leda till fällande dom enligt hetslagen.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro