Tre hetsade mot invandrare

Publicerad 2006-05-13
En 26-årig man och två tonårsflickor i hans sällskap greps på fredagskvällen i Linköping misstänkta för hets mot folkgrupp.
Det skriver lokala medier på lördagen.

Det var när två mörkhyade pojkar steg på en stadsbuss vid Trädgårdstorget i centrala Linköping som mannen och flickorna ska ha skrikit glåpord. De ska också ha försökt sparka mot de mörkhyade personerna.
På grund av sin låga ålder släpptes de båda flickorna på fri fot ganska omgående. Den 26-årige mannen anhölls och fick sitta kvar hos polisen.
Daniel Olsson

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro