Två års fängelse för attack mot ND-aktivist

Publicerad 2006-04-19

En 25-årig man har dömts till två års fängelse för attacken mot en aktivist i Nationaldemokraterna under Almedalsveckan i Visby förra året, rapporterar Sveriges Radio Gotland.

Nationaldemokraten satt ensam i en bil vid färjeterminalen i Visby när ett gäng maskerade vänsteraktivister slog sönder rutorna med tillhyggen och misshandlade honom.

Enligt tingsrätten är det klarlagt att aktivisterna drog ut mannen ur bilen för att sedan hälla bensin över honom.

25-åringen, som binds till händelsen med hjälp av glassplitter och brandfarlig vätska som påträffats på hans kläder, nekar till brott rapporterar Sveriges Radio Gotland.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro