Uppmanar till förnekelse av Förintelsen

Publicerad 2006-02-23

Den före detta ordföranden i Nationaldemokraternas ungdomsförbud (NDU), Andreas Wallentin, har på sin personliga blogg gått ut med en uppmaning om att förneka Förintelsen.

Uppropet är ett svar på domen mot David Irving, som dömdes till tre års fängelse av en domstol i Österrike tidigare i veckan efter att han förnekat Förintelsen under ett tal i landet 1989. Andreas Wallentin skriver:

”Härmed Förnekar jag officiellt Förintelsen som religiös lära liksom som historisk sanning, jag tror inte på lögnerna om gaskamrarna, om tvålar och lampskärmar.”
Wallentin uppmanar även andra att skriva under på vad han kallar ”ett officiellt avståndstagande från tron på Förintelsen”. Förintelseförnekare som dömts för detta bör enligt Wallentin släppas fria.

”Låt oss nu visa dessa fega as. De som tjänar miljarder på förintelsekulten, de som skyr en objektiv granskning av historieskrivningen liksom pesten att måttet är rågat. Vi köper inte era snyfthistorier längre!”

En av de som undertecknat uppropet är Dan Eriksson, tidigare vice ordförande i NDU. Han gjorde, i samband med Förintelsens minnesdag 2005, antisemitiska uttalanden på NDU:s hemsida.

I Sverige finns ingen lag som förbjuder förnekelse av Förintelsen.

Expo.se erbjöd Andreas Wallentin att uttala sig om uppropet, men han har avböjt att lämna en kommentar
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA