Uppmanar till förnekelse av Förintelsen

Publicerad 2006-02-23

Den före detta ordföranden i Nationaldemokraternas ungdomsförbud (NDU), Andreas Wallentin, har på sin personliga blogg gått ut med en uppmaning om att förneka Förintelsen.

Uppropet är ett svar på domen mot David Irving, som dömdes till tre års fängelse av en domstol i Österrike tidigare i veckan efter att han förnekat Förintelsen under ett tal i landet 1989. Andreas Wallentin skriver:

”Härmed Förnekar jag officiellt Förintelsen som religiös lära liksom som historisk sanning, jag tror inte på lögnerna om gaskamrarna, om tvålar och lampskärmar.”
Wallentin uppmanar även andra att skriva under på vad han kallar ”ett officiellt avståndstagande från tron på Förintelsen”. Förintelseförnekare som dömts för detta bör enligt Wallentin släppas fria.

”Låt oss nu visa dessa fega as. De som tjänar miljarder på förintelsekulten, de som skyr en objektiv granskning av historieskrivningen liksom pesten att måttet är rågat. Vi köper inte era snyfthistorier längre!”

En av de som undertecknat uppropet är Dan Eriksson, tidigare vice ordförande i NDU. Han gjorde, i samband med Förintelsens minnesdag 2005, antisemitiska uttalanden på NDU:s hemsida.

I Sverige finns ingen lag som förbjuder förnekelse av Förintelsen.

Expo.se erbjöd Andreas Wallentin att uttala sig om uppropet, men han har avböjt att lämna en kommentar
Anders Dalsbro

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro