Uteslöts för rasism - toppnamn i SPI

Publicerad 2006-04-07

I slutskedet av förra valrörelsen uttalade sig den moderata kommunpolitikern i Kristianstad, Christer Ewe, om att muslimer "var bra på att föda barn och utnyttja systemet". Nu toppar han SPI-Seniorpartiets valsedel i samma stad.

Christer Ewe var en av flera kommunpolitiker som dryftade rasistiska åsikter i Janne Josefssons valstugereportage och han kom senare att uteslutas ur moderaterna och dåvarande partiledaren Bo Lundgren uppmanade honom att lämna sina uppdrag.

Han fick trots, eller kanske på grund av, sina uttalanden flest personkryss av alla i fullmäktigevalet 2002, men var sedan tvungen att abdikera från sin tidigare kommunalrådspost.
Under den första tiden av mandatperioden agerande Christer Ewe politisk vilde, men sedan ett och halvt år tillbaka är han medlem i SPI-Seniorpartiet som återigen leds av den före detta tv-åklagaren Brynolf Wendt.

Christer Ewe toppar nu SPI:s valsedel till kommunfullmäktige i Kristianstad. Partiets målsättning är att ta fem mandat i kommunvalet. För närvarande saknar partiet mandat, om man bortser från det mandatet som Christer Ewes övergång har gett partiet.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro