Uteslöts för rasism - toppnamn i SPI

Publicerad 2006-04-07

I slutskedet av förra valrörelsen uttalade sig den moderata kommunpolitikern i Kristianstad, Christer Ewe, om att muslimer "var bra på att föda barn och utnyttja systemet". Nu toppar han SPI-Seniorpartiets valsedel i samma stad.

Christer Ewe var en av flera kommunpolitiker som dryftade rasistiska åsikter i Janne Josefssons valstugereportage och han kom senare att uteslutas ur moderaterna och dåvarande partiledaren Bo Lundgren uppmanade honom att lämna sina uppdrag.

Han fick trots, eller kanske på grund av, sina uttalanden flest personkryss av alla i fullmäktigevalet 2002, men var sedan tvungen att abdikera från sin tidigare kommunalrådspost.
Under den första tiden av mandatperioden agerande Christer Ewe politisk vilde, men sedan ett och halvt år tillbaka är han medlem i SPI-Seniorpartiet som återigen leds av den före detta tv-åklagaren Brynolf Wendt.

Christer Ewe toppar nu SPI:s valsedel till kommunfullmäktige i Kristianstad. Partiets målsättning är att ta fem mandat i kommunvalet. För närvarande saknar partiet mandat, om man bortser från det mandatet som Christer Ewes övergång har gett partiet.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA