Kronofogdemyndigheten har fullt upp med Sverigedemokraternas kandidater i Gävleborg.
© KFM

VAL06/GÄVLE: SD:s Gävlekandidater har 4,1 miljoner i skulder

Publicerad 2006-07-07

Samtidigt som Sverigedemokraterna träder fram som moralens väktare har de svårt att sköta sina egna åtaganden. Flera av kandidaterna för partidistriktet i Gävleborg har problem att betala underhåll för sina barn.

En granskning av Sverigedemokraternas landstingslista i Gävleborgs län visar att 20 av partiets 63 kandidater förekommer hos kronofogden med en sammanlagd skuld på över fyra miljoner.

4,1 miljoner kronor Kronofogdemyndigheten driver just nu 332 indrivningsärenden på en sammanlagd summa av 4 149 599 kronor, mot Sverigedemokraternas kandidater.

Flera män betalade inte underhåll för sina barn. I Sverigedemokraternas handlingsprogram skriver partiet:

”Att Sverigedemokraterna vill lyfta fram och värna om den traditionella kärnfamiljen skall inte tolkas som ett ringaktande av de heroiska insatser som ofta görs av ensamstående föräldrar, och dessa skall erhålla samhällets fulla stöd för att klara sin ibland svåra situation. ”

Svårt med ansvar Det ansvar som Sverigedemokraterna vill ge stat och kommun är med andra ord något som de själva har svårt att leva upp till.

Varken Rickard Källberg, Rolf Nilsson eller Mikael Bogren betalar underhållstöd till sina barn och kronofogden har kopplats in för att pengarna ska nå fram.

MIKAEL EKMAN KAJSA LINDOHF
Daniel Olsson

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro