Kronofogdemyndigheten har fullt upp med Sverigedemokraternas kandidater i Gävleborg.
© KFM

VAL06/GÄVLE: SD:s Gävlekandidater har 4,1 miljoner i skulder

Publicerad 2006-07-07

Samtidigt som Sverigedemokraterna träder fram som moralens väktare har de svårt att sköta sina egna åtaganden. Flera av kandidaterna för partidistriktet i Gävleborg har problem att betala underhåll för sina barn.

En granskning av Sverigedemokraternas landstingslista i Gävleborgs län visar att 20 av partiets 63 kandidater förekommer hos kronofogden med en sammanlagd skuld på över fyra miljoner.

4,1 miljoner kronor Kronofogdemyndigheten driver just nu 332 indrivningsärenden på en sammanlagd summa av 4 149 599 kronor, mot Sverigedemokraternas kandidater.

Flera män betalade inte underhåll för sina barn. I Sverigedemokraternas handlingsprogram skriver partiet:

”Att Sverigedemokraterna vill lyfta fram och värna om den traditionella kärnfamiljen skall inte tolkas som ett ringaktande av de heroiska insatser som ofta görs av ensamstående föräldrar, och dessa skall erhålla samhällets fulla stöd för att klara sin ibland svåra situation. ”

Svårt med ansvar Det ansvar som Sverigedemokraterna vill ge stat och kommun är med andra ord något som de själva har svårt att leva upp till.

Varken Rickard Källberg, Rolf Nilsson eller Mikael Bogren betalar underhållstöd till sina barn och kronofogden har kopplats in för att pengarna ska nå fram.

MIKAEL EKMAN KAJSA LINDOHF
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA