VAL06/NATIONALDEMOKRATERNA – Kandidat dömd för ofredande

Publicerad 2006-09-12

En av Nationaldemokraternas kandidater till kommunfullmäktige i en Stockholmskommun dömdes i april 2005 för ofredande. Tillsammans med en kamrat har hon attackerat en tjej, tryckt upp henne mot en vägg och slagit henne.

Händelsen utspelades på en pendeltågstation för cirka ett och ett halvt år sedan. Kandidaten och hennes kompis kom till stationen där offret redan befann sig. När de två kamraterna upptäckte att tjejen var där gick de genast fram och började prata med henne.

De ansåg att offret hade viss anknytning till mordet på James Waite något som tjejen hela tiden nekade till. De var aggressiva i både ord och handling och enligt ett vittne ska de skrikit att ”du var den som tog svartskallarna till Kärleksudden”.

James Waite knivskars till döds vid Kärleksudden i Stockholm 11 september 2004. Händelsen manifesterades kort efter Waites död i den så kallade Sollentunamarschen som organiserades av flera svenska nazistgrupper.

Trycktes upp mot en vägg
Kandidaten och hennes kamrat tryckte upp offret mot en vägg, drog henne i håret och slog henne upprepade gånger.

I tingsrätten dömdes Nationaldemokraten till vård inom socialtjänsten för ofredande. Hennes kamrat dömdes för misshandel till dagsböter. Dessutom ålades de båda att betala skadestånd till offret om 7000 kronor.

När expo.se ringer upp partiets presstalesman Markus Andersson säger han sig inte veta något om kandidaten och hennes förflutna. Han hänvisar istället till Partik Forsén som är partisamordnare i Stockholm. Men Patrik Forsén vill inte låta sig intervjuas av expo.se.

Kandidaten har inte gått att nå för en kommentar.


KAJSA LINDOHF
Daniel Poohl

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro