VAL06/NATIONALDEMOKRATERNA – Kandidat dömd för ofredande

Publicerad 2006-09-12

En av Nationaldemokraternas kandidater till kommunfullmäktige i en Stockholmskommun dömdes i april 2005 för ofredande. Tillsammans med en kamrat har hon attackerat en tjej, tryckt upp henne mot en vägg och slagit henne.

Händelsen utspelades på en pendeltågstation för cirka ett och ett halvt år sedan. Kandidaten och hennes kompis kom till stationen där offret redan befann sig. När de två kamraterna upptäckte att tjejen var där gick de genast fram och började prata med henne.

De ansåg att offret hade viss anknytning till mordet på James Waite något som tjejen hela tiden nekade till. De var aggressiva i både ord och handling och enligt ett vittne ska de skrikit att ”du var den som tog svartskallarna till Kärleksudden”.

James Waite knivskars till döds vid Kärleksudden i Stockholm 11 september 2004. Händelsen manifesterades kort efter Waites död i den så kallade Sollentunamarschen som organiserades av flera svenska nazistgrupper.

Trycktes upp mot en vägg
Kandidaten och hennes kamrat tryckte upp offret mot en vägg, drog henne i håret och slog henne upprepade gånger.

I tingsrätten dömdes Nationaldemokraten till vård inom socialtjänsten för ofredande. Hennes kamrat dömdes för misshandel till dagsböter. Dessutom ålades de båda att betala skadestånd till offret om 7000 kronor.

När expo.se ringer upp partiets presstalesman Markus Andersson säger han sig inte veta något om kandidaten och hennes förflutna. Han hänvisar istället till Partik Forsén som är partisamordnare i Stockholm. Men Patrik Forsén vill inte låta sig intervjuas av expo.se.

Kandidaten har inte gått att nå för en kommentar.


KAJSA LINDOHF
Daniel Poohl

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA