VAL06/SD - Brevbärare vägrar dela ut valmaterial

Publicerad 2006-09-04

Från och med i dag ska valmaterial från Sverigedemokraterna delas ut till alla hushåll i Sverige. Men i Stockholm skapar utdelningen problem och flera brevbärare vägrar sprida deras propaganda.

Storstockholms postsyndikat, en del av SAC Syndikalisterna varslar nu sina medlemmar om en blockad av utdelningen av valmaterial från Sverigedemokraterna. Blockaden berör postutdelare i Storstockholm.

- Skälet till blockaden är att vi måste kunna garantera våra medlemmars arbetssituation. De vill inte befatta sig med sådant material och det hela blir ett arbetsmiljöproblem, säger Magnus Tarras-Wahlberg talesman på Postsyndikatet i Storstockholm. Han berättar vidare att blockaden är direkt riktad mot Sverigedemokraternas material och att övrig post kommer delas ut som vanligt.

"skrämmande demokratiförakt"
Sverigedemokraterna är starkt kritiska till fackets blockad och tycker att det tyder på ”ett skrämmande demokratiförakt”.

- Jag hoppas verkligen att postens ledning inte låter sig påverkas av det här tilltaget. Brevbärare skall dela ut post, inte censurera åsikter. Inser man inte det bör man nog se sig om efter ett annat yrke eller möjligtvis ta anställning på det nordkoreanska postverket, säger partiledare Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande.

Inte första gången
Postsyndikatet har tidigare i år blockerat utdelning av Nationaldemokraternas propaganda, även då efter rapporter om att medlemmar mådde dåligt av hanteringen av materialet. Då anslöt sig även ett antal Seko medlemmar till blockaden dock mot sitt fackförbunds medgivande.


KAJSA LINDOHF
Daniel Poohl

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro