VAL06/TRANEMO – Toppkandidat åtalad för misshandel - avgår

Publicerad 2006-08-25

I förrgår rapporterades om att en moderat kandidat till kommunfullmäktige i Tranemo, Richard Claesson, hoppat av till Sverigedemokraterna. Samma dag diariefördes ett åtal mot Claesson vid Borås tingsrätt där han enligt åklagaren gjort sig skyldig till misshandel.
Nu lämnar Claesson sin post.

- Det är inte på grund av åtalet, det är alla skriverier i media om mig, säger Richard Claesson till Expo.

Det var Borås tidning som tidigare i veckan berättade om att Richard Claesson, för två veckor sedan, beslutat sig för att lämna moderaterna för att bli kommunfullmäktigekandidat för Sverigedemokraterna. Då bytet av parti gått väldigt fort har mannen kommit att stå som kandidat för bägge partierna samtidigt.

Åtalad för misshandel
Idag kan Expo berätta att åklagarmyndigheten i Borås har väckt åtal mot kandidaten. Mannen är tillsammans med en annan yngre person misstänkt för misshandel. Tillsammans och i samförstånd har de båda den 25 december förra året gett mannen ”flera slag mot hans ansikte och kropp samt, sedan han fallit till marken, tilldelade Claesson honom upprepade sparkar mot hans överkropp”.

På tisdagen sa vice chefsåklagare till Expo att åtalet rör ett bråk med alkohol inblandat där Richard Claesson även gjort en motanmälan mot den misshandlade. Den anmälan har däremot avskrivits.

Kajsa Lindohf
Daniel Olsson
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA