VAL06/TRANEMO – Toppkandidat åtalad för misshandel - avgår

Publicerad 2006-08-25

I förrgår rapporterades om att en moderat kandidat till kommunfullmäktige i Tranemo, Richard Claesson, hoppat av till Sverigedemokraterna. Samma dag diariefördes ett åtal mot Claesson vid Borås tingsrätt där han enligt åklagaren gjort sig skyldig till misshandel.
Nu lämnar Claesson sin post.

- Det är inte på grund av åtalet, det är alla skriverier i media om mig, säger Richard Claesson till Expo.

Det var Borås tidning som tidigare i veckan berättade om att Richard Claesson, för två veckor sedan, beslutat sig för att lämna moderaterna för att bli kommunfullmäktigekandidat för Sverigedemokraterna. Då bytet av parti gått väldigt fort har mannen kommit att stå som kandidat för bägge partierna samtidigt.

Åtalad för misshandel
Idag kan Expo berätta att åklagarmyndigheten i Borås har väckt åtal mot kandidaten. Mannen är tillsammans med en annan yngre person misstänkt för misshandel. Tillsammans och i samförstånd har de båda den 25 december förra året gett mannen ”flera slag mot hans ansikte och kropp samt, sedan han fallit till marken, tilldelade Claesson honom upprepade sparkar mot hans överkropp”.

På tisdagen sa vice chefsåklagare till Expo att åtalet rör ett bråk med alkohol inblandat där Richard Claesson även gjort en motanmälan mot den misshandlade. Den anmälan har däremot avskrivits.

Kajsa Lindohf
Daniel Olsson
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro