Favoritbok bland sverigedemokrater? Boken Vedergällning gavs ut på Nordiska förlaget 2003.

VAL06/VARBERG SD-toppnamn: Avrättning av statsministern – underhållning

Publicerad 2006-07-27

Hjälten i boken Vedergällning ger sig ut i en av Göteborgs förorter och avrättar invandrare, han startar ett eget personligt raskrig som avslutas med en blodig massaker på en judisk mediefamilj och en kallblodig avrättning av Sveriges statsminister, ”Göran Påhlsson”.

För de flesta människor ger bara tanken på en sådan story avsmak. För Sverigedemokraternas starke man i Halland och förstanamn på kommunfullmäktigelistan i Varberg är boken Vedergällning bra underhållning. Så bra att han på sin Internetblogg tipsar om boken och radar upp den som en av hans favoriter.

- Boken är underhållande, säger Erik Hellsborn till Expo.se.

Gavs ut av nazistförlag
- Jag tror inte att vanliga människor som inte är intresserade av politik skulle ha något utbyte av den. Det är ju framför allt människor med vissa politiska uppfattningar som kan finna något värde i den.

Boken Vedergällning gavs ut under pseudonym på nazistiska Nordiska förlaget 2003. Det är också därifrån som Erik Hellsborn inhandlat den. Boken ger bilden av ett Sverige styrt av en regering bestående av pedofiler, judar och på olika sätt sexuellt avvikande – alla i händerna på den barnpornografikonsumerande judiska mediemagnaten Karl-Johan Herschel som styr sitt imperium från Herschelskrapan i centrala Stockholm. Att det rör sig om en omskrivning av Karl-Johan Bonnier och Bonnierskrapan är uppenbart för den som läser boken.

Intressant framtidsvision
Det är bokens bild av ett möjligt framtida Sverige år 2011 som Erik Hellsborn gillade i boken, mycket mer än de många ingående våldsskildringarna, förklarar han.

- Det var inte det [våldsskildringarna] som var det intressanta utan snarare den framtidsvision som målades upp.

Är du oroad över att ett framtida Sverige kan komma att se ut så som det beskrivs i boken?
-Nej, det tror jag faktiskt inte, det går väl lite åt det hållet, men det kommer aldrig någonsin att kunna bli så allvarligt.

Och ”Göran Påhlsson” blir ju avrättad i boken?

- Jag är medveten om att det anspelar på en riktig människa, och det är inget jag stöder att man ska ha ihjäl politiker. Jag läser det för att det är underhållande.

Läs mer om en sverigedemokratisk toppkandidats favoritbok:

Vedergällning: våldsförhärligande rasistisk kiosklitteratur

ALEXANDER BENGTSSON
KAJSA LINDOHF
DANIEL OLSSON
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA