Favoritbok bland sverigedemokrater? Boken Vedergällning gavs ut på Nordiska förlaget 2003.

VAL06/VARBERG SD-toppnamn: Avrättning av statsministern – underhållning

Publicerad 2006-07-27

Hjälten i boken Vedergällning ger sig ut i en av Göteborgs förorter och avrättar invandrare, han startar ett eget personligt raskrig som avslutas med en blodig massaker på en judisk mediefamilj och en kallblodig avrättning av Sveriges statsminister, ”Göran Påhlsson”.

För de flesta människor ger bara tanken på en sådan story avsmak. För Sverigedemokraternas starke man i Halland och förstanamn på kommunfullmäktigelistan i Varberg är boken Vedergällning bra underhållning. Så bra att han på sin Internetblogg tipsar om boken och radar upp den som en av hans favoriter.

- Boken är underhållande, säger Erik Hellsborn till Expo.se.

Gavs ut av nazistförlag
- Jag tror inte att vanliga människor som inte är intresserade av politik skulle ha något utbyte av den. Det är ju framför allt människor med vissa politiska uppfattningar som kan finna något värde i den.

Boken Vedergällning gavs ut under pseudonym på nazistiska Nordiska förlaget 2003. Det är också därifrån som Erik Hellsborn inhandlat den. Boken ger bilden av ett Sverige styrt av en regering bestående av pedofiler, judar och på olika sätt sexuellt avvikande – alla i händerna på den barnpornografikonsumerande judiska mediemagnaten Karl-Johan Herschel som styr sitt imperium från Herschelskrapan i centrala Stockholm. Att det rör sig om en omskrivning av Karl-Johan Bonnier och Bonnierskrapan är uppenbart för den som läser boken.

Intressant framtidsvision
Det är bokens bild av ett möjligt framtida Sverige år 2011 som Erik Hellsborn gillade i boken, mycket mer än de många ingående våldsskildringarna, förklarar han.

- Det var inte det [våldsskildringarna] som var det intressanta utan snarare den framtidsvision som målades upp.

Är du oroad över att ett framtida Sverige kan komma att se ut så som det beskrivs i boken?
-Nej, det tror jag faktiskt inte, det går väl lite åt det hållet, men det kommer aldrig någonsin att kunna bli så allvarligt.

Och ”Göran Påhlsson” blir ju avrättad i boken?

- Jag är medveten om att det anspelar på en riktig människa, och det är inget jag stöder att man ska ha ihjäl politiker. Jag läser det för att det är underhållande.

Läs mer om en sverigedemokratisk toppkandidats favoritbok:

Vedergällning: våldsförhärligande rasistisk kiosklitteratur

ALEXANDER BENGTSSON
KAJSA LINDOHF
DANIEL OLSSON
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro