19-åring skrek ”Sieg Heil”

Publicerad 2007-02-20

En 19-årig man från Sigtuna dömdes på måndagen för olaga hot och hets mot folkgrupp av Västmanlands tingsrätt.

19-åringen viftade med en svensk flagga och hotade en 17-åring med stryk om han inte åkte ”hem till sitt land”, skriver Vestmanlands lans tidning.

19-åringen gjorde även Hitlerhälsning och skrek ”Sieg Heil”. Händelsen ägde rum under Power Meet i Västerås juli 2006.

Tingrätten fann att 19-åringen gjort sig skyldig till olaga hot och hets mot folkgrupp och dömde honom till villkorlig dom och dagsböter
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.