29-årige yxmannen häktad

Publicerad 2007-06-01

Den 29-årige man som med en yxa attackerade en kvinna på RFSL häktades i Stockholms tingsrätt igår.
- Han har blivit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger kammaråklagare Henrik Rasmusson.

Rasmusson vill inte i dagsläget gå in på vad för motiv som ligger bakom 29-åringens agerande eller hur planerad attacken var.

- Det jag kan säga är att jag anser att det är ett så kallat hatbrott och att motivet har varit att kränka en grupp på grund av deras sexuella läggning, säger Henrik Rasmusson till Expo.

Om 29-åringen skulle ha några kopplingar till religiösa eller politiska grupper vill Henrik Rasmusson inte kommentera.

Anfallet skedde i måndags i RFSL:s lokaler på Sveavägen i centrala Stockholm. Kvinnan som är anställd på RFSL höggs i huvudet och fördes efter attacken till Karolinska sjukhuset. Hon är chockad, men mår fysiskt förhållandevis bra enligt Aftonbladet.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.