29-årige yxmannen häktad

Publicerad 2007-06-01

Den 29-årige man som med en yxa attackerade en kvinna på RFSL häktades i Stockholms tingsrätt igår.
- Han har blivit häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger kammaråklagare Henrik Rasmusson.

Rasmusson vill inte i dagsläget gå in på vad för motiv som ligger bakom 29-åringens agerande eller hur planerad attacken var.

- Det jag kan säga är att jag anser att det är ett så kallat hatbrott och att motivet har varit att kränka en grupp på grund av deras sexuella läggning, säger Henrik Rasmusson till Expo.

Om 29-åringen skulle ha några kopplingar till religiösa eller politiska grupper vill Henrik Rasmusson inte kommentera.

Anfallet skedde i måndags i RFSL:s lokaler på Sveavägen i centrala Stockholm. Kvinnan som är anställd på RFSL höggs i huvudet och fördes efter attacken till Karolinska sjukhuset. Hon är chockad, men mår fysiskt förhållandevis bra enligt Aftonbladet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA