Anhållna deltagare i nazistmanifestation släppta

Publicerad 2007-06-08

De två män som anhölls misstänkta för grov misshandel på nationaldagen släpptes igår. Polisen har i dagsläget inte fått in någon anmälan för vare sig 18 eller 20-åringen som gick i det nazistiska tåget.

- Det är ingen som anmält händelserna och vi vet ej effekten av misshandeln, säger Kenneth Kronberg chef för nystartade Citypolisens hatbrottsgrupp.

De båda männen sågs utdela slag mot av polisen två okända personer. Polisen har förgäves sökt i sin databas för att se om någon anmälan gjorts i ett annat polisdistrikt. Utan anmälningar från dem som misshandlats är det svårt för polisen att veta hur hårt slagen träffat.

- Inkommer målsägande med uppgifter och anmälan så kör vi vidare, säger Kenneth Kronberg.
Edith Halter

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA