Anhållna deltagare i nazistmanifestation släppta

Publicerad 2007-06-08

De två män som anhölls misstänkta för grov misshandel på nationaldagen släpptes igår. Polisen har i dagsläget inte fått in någon anmälan för vare sig 18 eller 20-åringen som gick i det nazistiska tåget.

- Det är ingen som anmält händelserna och vi vet ej effekten av misshandeln, säger Kenneth Kronberg chef för nystartade Citypolisens hatbrottsgrupp.

De båda männen sågs utdela slag mot av polisen två okända personer. Polisen har förgäves sökt i sin databas för att se om någon anmälan gjorts i ett annat polisdistrikt. Utan anmälningar från dem som misshandlats är det svårt för polisen att veta hur hårt slagen träffat.

- Inkommer målsägande med uppgifter och anmälan så kör vi vidare, säger Kenneth Kronberg.
Edith Halter

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA