Anhållna deltagare i nazistmanifestation släppta

Publicerad 2007-06-08

De två män som anhölls misstänkta för grov misshandel på nationaldagen släpptes igår. Polisen har i dagsläget inte fått in någon anmälan för vare sig 18 eller 20-åringen som gick i det nazistiska tåget.

- Det är ingen som anmält händelserna och vi vet ej effekten av misshandeln, säger Kenneth Kronberg chef för nystartade Citypolisens hatbrottsgrupp.

De båda männen sågs utdela slag mot av polisen två okända personer. Polisen har förgäves sökt i sin databas för att se om någon anmälan gjorts i ett annat polisdistrikt. Utan anmälningar från dem som misshandlats är det svårt för polisen att veta hur hårt slagen träffat.

- Inkommer målsägande med uppgifter och anmälan så kör vi vidare, säger Kenneth Kronberg.
Edith Halter

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.