Ännu en nazist från Ariska Brödraskapet gripen

Publicerad 2007-05-28

Den sista av de personer från Ariska Brödraskapet som polisen sökt efter en misshandel i Östersund i början av maj har nu gripits och häktats.

Den nu häktade 43-åringen greps odramatiskt i fredags i Sundsvall efter att han själv ringt till den polis som håller i ärendet i Östersund.

- Det var han själv som ringde upp mig i fredags morse. Jag såg till att polisen i Sundsvall hämtade upp honom och transporterade honom till Östersund, säger Ulf Rydström, kriminalinspektör på Östersundspolisen.

Det var natten mellan den 5 och 6 maj som en grupp tillhörande Ariska Brödraskapet bröt sig in i en lägenhet och misshandlade lägenhetsinnehavaren grovt. Polisen identifierade de misstänkta då de låtit sig fotograferas av en vimmelfotograf på en lokal pub innan misshandeln. Samtliga bar tröjor med Ariska Brödraskapets emblem.

Tre personer greps natten mellan den 7 och 8 maj, varav två häktades. Ytterligare två personer, en 22-åring och en 43-åring, efterlystes av polisen. 22-åringen greps 13 maj av polisen i Jönköping. Den nu häktade 43-åringen har sökts av polisen i närmare tre veckor.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA