Ännu en nazist från Ariska Brödraskapet gripen

Publicerad 2007-05-28

Den sista av de personer från Ariska Brödraskapet som polisen sökt efter en misshandel i Östersund i början av maj har nu gripits och häktats.

Den nu häktade 43-åringen greps odramatiskt i fredags i Sundsvall efter att han själv ringt till den polis som håller i ärendet i Östersund.

- Det var han själv som ringde upp mig i fredags morse. Jag såg till att polisen i Sundsvall hämtade upp honom och transporterade honom till Östersund, säger Ulf Rydström, kriminalinspektör på Östersundspolisen.

Det var natten mellan den 5 och 6 maj som en grupp tillhörande Ariska Brödraskapet bröt sig in i en lägenhet och misshandlade lägenhetsinnehavaren grovt. Polisen identifierade de misstänkta då de låtit sig fotograferas av en vimmelfotograf på en lokal pub innan misshandeln. Samtliga bar tröjor med Ariska Brödraskapets emblem.

Tre personer greps natten mellan den 7 och 8 maj, varav två häktades. Ytterligare två personer, en 22-åring och en 43-åring, efterlystes av polisen. 22-åringen greps 13 maj av polisen i Jönköping. Den nu häktade 43-åringen har sökts av polisen i närmare tre veckor.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.