Ännu en nazist från Ariska Brödraskapet gripen

Publicerad 2007-05-28

Den sista av de personer från Ariska Brödraskapet som polisen sökt efter en misshandel i Östersund i början av maj har nu gripits och häktats.

Den nu häktade 43-åringen greps odramatiskt i fredags i Sundsvall efter att han själv ringt till den polis som håller i ärendet i Östersund.

- Det var han själv som ringde upp mig i fredags morse. Jag såg till att polisen i Sundsvall hämtade upp honom och transporterade honom till Östersund, säger Ulf Rydström, kriminalinspektör på Östersundspolisen.

Det var natten mellan den 5 och 6 maj som en grupp tillhörande Ariska Brödraskapet bröt sig in i en lägenhet och misshandlade lägenhetsinnehavaren grovt. Polisen identifierade de misstänkta då de låtit sig fotograferas av en vimmelfotograf på en lokal pub innan misshandeln. Samtliga bar tröjor med Ariska Brödraskapets emblem.

Tre personer greps natten mellan den 7 och 8 maj, varav två häktades. Ytterligare två personer, en 22-åring och en 43-åring, efterlystes av polisen. 22-åringen greps 13 maj av polisen i Jönköping. Den nu häktade 43-åringen har sökts av polisen i närmare tre veckor.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA