Avhoppade SD:are går in i nytt parti

Publicerad 2007-05-11

Sverigedemokraternas representanter i Karlstad har valt att lämna Sverigedemokraterna och ansluta sig till missnöjespartiet Ny Framtid.

Ny Framtid erhåller därmed sina två första kommunala mandat, rapporterar Värmlandsnytt. Tidigare i veckan meddelade också Levi Klausen, som sitter som ersättare för Sverigedemokraterna i Filipstad kommunfullmäktige, att han lämnar politiken.

Det är Ingmar Lindgren och Elof Karlsson som hoppat av Sverigedemokraterna i Karlstad. De anklagar bland annat partiet för att vara toppstyrt. Lindgren och Karlsson har nu valt att ansluta sig till Ny Framtid som grundades av Sune Lyxell inför riksdagsvalet 1994.

Ny Framtid har främst profilerat sig i EU frågor. Deras huvudmål är att Sverige ska lämna EU.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA