Avhoppade SD:are går in i nytt parti

Publicerad 2007-05-11

Sverigedemokraternas representanter i Karlstad har valt att lämna Sverigedemokraterna och ansluta sig till missnöjespartiet Ny Framtid.

Ny Framtid erhåller därmed sina två första kommunala mandat, rapporterar Värmlandsnytt. Tidigare i veckan meddelade också Levi Klausen, som sitter som ersättare för Sverigedemokraterna i Filipstad kommunfullmäktige, att han lämnar politiken.

Det är Ingmar Lindgren och Elof Karlsson som hoppat av Sverigedemokraterna i Karlstad. De anklagar bland annat partiet för att vara toppstyrt. Lindgren och Karlsson har nu valt att ansluta sig till Ny Framtid som grundades av Sune Lyxell inför riksdagsvalet 1994.

Ny Framtid har främst profilerat sig i EU frågor. Deras huvudmål är att Sverige ska lämna EU.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.