Avhoppade SD:are går in i nytt parti

Publicerad 2007-05-11

Sverigedemokraternas representanter i Karlstad har valt att lämna Sverigedemokraterna och ansluta sig till missnöjespartiet Ny Framtid.

Ny Framtid erhåller därmed sina två första kommunala mandat, rapporterar Värmlandsnytt. Tidigare i veckan meddelade också Levi Klausen, som sitter som ersättare för Sverigedemokraterna i Filipstad kommunfullmäktige, att han lämnar politiken.

Det är Ingmar Lindgren och Elof Karlsson som hoppat av Sverigedemokraterna i Karlstad. De anklagar bland annat partiet för att vara toppstyrt. Lindgren och Karlsson har nu valt att ansluta sig till Ny Framtid som grundades av Sune Lyxell inför riksdagsvalet 1994.

Ny Framtid har främst profilerat sig i EU frågor. Deras huvudmål är att Sverige ska lämna EU.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA