Burlövspolitiker dömd för hets

Publicerad 2007-06-13

Burlövspolitikern Dahn Pettersson dömdes i dag till böter för hets mot folkgrupp, skriver TT.

Dahn Pettersson som företräder det lokala Allianspartiet i Burlöv dömdes till 100 dagsböter för att han i en motion till fullmäktige förra året skrev kränkande om Kosovoalbaner. Enligt Dahn Pettersson så är huvuddelen av dem som smugglar heroin till Sverige kosovoalbaner.

Kammaråklagare Mats Svensson säger till TT att folkgrupper aldrig begår brott, utan det gör individer eller grupper av individer.

Dahn Pettersson representerar även Sverigedemokraterna i skattenämnden, trots att han inte är medlem i partiet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA