Burlövspolitiker dömd för hets

Publicerad 2007-06-13

Burlövspolitikern Dahn Pettersson dömdes i dag till böter för hets mot folkgrupp, skriver TT.

Dahn Pettersson som företräder det lokala Allianspartiet i Burlöv dömdes till 100 dagsböter för att han i en motion till fullmäktige förra året skrev kränkande om Kosovoalbaner. Enligt Dahn Pettersson så är huvuddelen av dem som smugglar heroin till Sverige kosovoalbaner.

Kammaråklagare Mats Svensson säger till TT att folkgrupper aldrig begår brott, utan det gör individer eller grupper av individer.

Dahn Pettersson representerar även Sverigedemokraterna i skattenämnden, trots att han inte är medlem i partiet.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.