Dansk naziledare häktad

Publicerad 2007-08-19

Ledaren för Danmarks Nationalsocialistiske Bevægels (DNSB), Jonni Hansen, häktades under gårdagen för våld mot tjänsteman. Jonni Hansen greps i danska Kolding i samband med att DNSB anordnade en minnesmarsch för den tyska nazisten Rudolf Hess.

DNSB hade sökt tillstånd för att hålla en demonstration och bjudit in såväl svenska som tyska nazister. Under lördagen samlades ett 100-tal nazister och tal hölls av Jonni Hansen.

Efter att Jonni Hansen gripits samlades nazisterna utanför polisstationen i väntan på att han skulle släppas. Då attackerade militanta antifascister nazisterna och polisen grep sammanlagt ett 100 tal personer, mestadels motdemonstranter.

En 45-årig nazist häktades också för att han hade misshandlat en ung kvinnlig
juridikstuderande.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA