Dansk naziledare häktad

Publicerad 2007-08-19

Ledaren för Danmarks Nationalsocialistiske Bevægels (DNSB), Jonni Hansen, häktades under gårdagen för våld mot tjänsteman. Jonni Hansen greps i danska Kolding i samband med att DNSB anordnade en minnesmarsch för den tyska nazisten Rudolf Hess.

DNSB hade sökt tillstånd för att hålla en demonstration och bjudit in såväl svenska som tyska nazister. Under lördagen samlades ett 100-tal nazister och tal hölls av Jonni Hansen.

Efter att Jonni Hansen gripits samlades nazisterna utanför polisstationen i väntan på att han skulle släppas. Då attackerade militanta antifascister nazisterna och polisen grep sammanlagt ett 100 tal personer, mestadels motdemonstranter.

En 45-årig nazist häktades också för att han hade misshandlat en ung kvinnlig
juridikstuderande.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA