Dansk naziledare häktad

Publicerad 2007-08-19

Ledaren för Danmarks Nationalsocialistiske Bevægels (DNSB), Jonni Hansen, häktades under gårdagen för våld mot tjänsteman. Jonni Hansen greps i danska Kolding i samband med att DNSB anordnade en minnesmarsch för den tyska nazisten Rudolf Hess.

DNSB hade sökt tillstånd för att hålla en demonstration och bjudit in såväl svenska som tyska nazister. Under lördagen samlades ett 100-tal nazister och tal hölls av Jonni Hansen.

Efter att Jonni Hansen gripits samlades nazisterna utanför polisstationen i väntan på att han skulle släppas. Då attackerade militanta antifascister nazisterna och polisen grep sammanlagt ett 100 tal personer, mestadels motdemonstranter.

En 45-årig nazist häktades också för att han hade misshandlat en ung kvinnlig
juridikstuderande.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.