Dom för mordförsök vid Slussen överklagas

Publicerad 2007-11-15

Den 22-årige medlemmen i Svenska motståndsrörelsen som i slutet av oktober dömdes till sex års fängelse för mordförsök på en 20-årig man överklagade på torsdagen sin dom till Svea hovrätt.

Även 32-åringen, som dömdes till två års fängelse för medhjälp till försök till mord vid samma tillfälle, har överklagat tingsrättens dom.

Både 22-åringen och 32-åringen nekar till dåden. I överklagan som inlämats till Svea hovrätt skriver deras advokater att de bör försättas på fri fot, eller i alla fall få straffen sänkta ifall de skulle dömas igen i hovrätten.

22-åringens advokat skriver vidare att det saknade teknisk bevisning i målet och att vittnesmålet, som ligger till grund för tingsrättens dom, inte alls är så säkert som tingsrätten hävdat.

Bråk vid Slussen
Mordförsöket ägde rum i Slussen den 1 september i år. I samband med att aktivister från Svenska motståndsrörelsen blev attackerade av militanta antifascister stack en av nazisterna en kniv i nacken på en 20-årig man. Mannen skadades svårt och fick föras till sjukhus i ambulans.

En person fotograferade delar av bråket, dock inte själva knivattacken, och pekade i tingsrätten ut två personer som också dömdes. De åtalade har hela tiden nekat till dådet.

20-åringen hävdade konsekvent genom rättegången att han inte varit på platsen för att attackera nazisterna.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA