Dömd för misshandel och hets

Publicerad 2007-04-04

En 49-årig man dömdes igår av Falu tingsrätt till två års fängelse för bland annat grov misshandel och hets mot folkgrupp.

49-åringen misshandlade i februari en man i centrala Borlänge, skriver Sveriges radio dalarna. Tingrätten bedömde misshandeln som grov.

Tingrätten dömde även mannen för en tidigare misshandel. I samband med den misshandeln gjorde sig 49-åringen även sig skyldig för hets mot folkgrupp. Han skrek då ”jävla neger” till offret och gjorde Hitlerhälsningen.

Utöver misshandel och hets mot folkgrupp så dömdes mannen för ett flertal andra brott som hot mot tjänsteman, narkotikabrott och rattfylleri.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA