Dömd för misshandel och hets

Publicerad 2007-04-04

En 49-årig man dömdes igår av Falu tingsrätt till två års fängelse för bland annat grov misshandel och hets mot folkgrupp.

49-åringen misshandlade i februari en man i centrala Borlänge, skriver Sveriges radio dalarna. Tingrätten bedömde misshandeln som grov.

Tingrätten dömde även mannen för en tidigare misshandel. I samband med den misshandeln gjorde sig 49-åringen även sig skyldig för hets mot folkgrupp. Han skrek då ”jävla neger” till offret och gjorde Hitlerhälsningen.

Utöver misshandel och hets mot folkgrupp så dömdes mannen för ett flertal andra brott som hot mot tjänsteman, narkotikabrott och rattfylleri.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.