Elever dömda för hets mot folkgrupp

Publicerad 2007-04-10

De två elever i Bjurholm som gjorde Hitlerhälsning och skrek sieg heil under skoltid dömdes av Umeå tingsrätt för hets mot folkgrupp.

Händelsen utspelade sig i oktober förra året. De två eleverna ansåg inte att deras agerande var att betrakta som hets mot folkgrupp. Tingrätten fann dock dem båda skyldiga och dömde till 20 timmar ungdomstjänst, rapporterar Västerbottens-kuriren.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA