Få på SD-manifestation

Publicerad 2007-01-26

Sverigedemokraterna samlade ett femtontal sympatisörer i Karlskrona när partiet anordnade en egen manifestation till minne av Förintelsens offer, skriver Blekinge läns tidning.

Sverigedemokraterna, SD, valde att hålla en egen manifestation i Karlskrona efter att en rektor på orten uppmanat folk att protestera mot SD i samband med högtidlighållandet av offren för Förintelsen. Rektorns uttalande möttes av protester och togs senare tillbaks.

Richard Jomshof, fullmäktigeledamot för SD i Karlskrona, och partiledaren Jimmie Åkesson höll tal när SD samlades. Richard Jomshof sa bland annat att invandringen av muslimer till Europa riskerar leda till ökad antisemitism. Enligt Blekinge läns tidning så stördes talen av motdemonstranter.

Den manifestation mot våld och främlingsfientlighet som anordnandes av skolarna i Karlskrona tidigare under dagen samlade 300 personer.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA