Få på SD-manifestation

Publicerad 2007-01-26

Sverigedemokraterna samlade ett femtontal sympatisörer i Karlskrona när partiet anordnade en egen manifestation till minne av Förintelsens offer, skriver Blekinge läns tidning.

Sverigedemokraterna, SD, valde att hålla en egen manifestation i Karlskrona efter att en rektor på orten uppmanat folk att protestera mot SD i samband med högtidlighållandet av offren för Förintelsen. Rektorns uttalande möttes av protester och togs senare tillbaks.

Richard Jomshof, fullmäktigeledamot för SD i Karlskrona, och partiledaren Jimmie Åkesson höll tal när SD samlades. Richard Jomshof sa bland annat att invandringen av muslimer till Europa riskerar leda till ökad antisemitism. Enligt Blekinge läns tidning så stördes talen av motdemonstranter.

Den manifestation mot våld och främlingsfientlighet som anordnandes av skolarna i Karlskrona tidigare under dagen samlade 300 personer.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.