Få på SD-manifestation

Publicerad 2007-01-26

Sverigedemokraterna samlade ett femtontal sympatisörer i Karlskrona när partiet anordnade en egen manifestation till minne av Förintelsens offer, skriver Blekinge läns tidning.

Sverigedemokraterna, SD, valde att hålla en egen manifestation i Karlskrona efter att en rektor på orten uppmanat folk att protestera mot SD i samband med högtidlighållandet av offren för Förintelsen. Rektorns uttalande möttes av protester och togs senare tillbaks.

Richard Jomshof, fullmäktigeledamot för SD i Karlskrona, och partiledaren Jimmie Åkesson höll tal när SD samlades. Richard Jomshof sa bland annat att invandringen av muslimer till Europa riskerar leda till ökad antisemitism. Enligt Blekinge läns tidning så stördes talen av motdemonstranter.

Den manifestation mot våld och främlingsfientlighet som anordnandes av skolarna i Karlskrona tidigare under dagen samlade 300 personer.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA