Fack utesluter sverigedemokrat

Publicerad 2007-01-24

Fullmäktigeledamoten i Kristianstad, Mats Kjellman, utesluts ur fackförbundet Transport, skriver Norra Skåne.

Transport menar att Sverigedemokraternas åsikter inte är förenliga med förbundets. Tidigare har fem medlemmar uteslutits för sitt samröre med Sverigedemokraterrna.

Till Norra Skåne säger Mats Kjellman att Transport ägnar sig åt åsiktsregistrering, men att han inte kommer överklaga beslutet. Han meddelar även att han inte har några planer på att lämna partiet.

Transport kontrar med att de, i motsats Sverigedemokraterna, inte gör skillnad på hudfärg och kulturer. Sverigedemokraternas program strider mot Transports stadgar, säger Kenneth Björkman, ombudsman för Transport avdelning 13 i Kristianstad, till Norra Skåne.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA