Fack utesluter sverigedemokrat

Publicerad 2007-01-24

Fullmäktigeledamoten i Kristianstad, Mats Kjellman, utesluts ur fackförbundet Transport, skriver Norra Skåne.

Transport menar att Sverigedemokraternas åsikter inte är förenliga med förbundets. Tidigare har fem medlemmar uteslutits för sitt samröre med Sverigedemokraterrna.

Till Norra Skåne säger Mats Kjellman att Transport ägnar sig åt åsiktsregistrering, men att han inte kommer överklaga beslutet. Han meddelar även att han inte har några planer på att lämna partiet.

Transport kontrar med att de, i motsats Sverigedemokraterna, inte gör skillnad på hudfärg och kulturer. Sverigedemokraternas program strider mot Transports stadgar, säger Kenneth Björkman, ombudsman för Transport avdelning 13 i Kristianstad, till Norra Skåne.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.