Fack utesluter sverigedemokrat

Publicerad 2007-01-24

Fullmäktigeledamoten i Kristianstad, Mats Kjellman, utesluts ur fackförbundet Transport, skriver Norra Skåne.

Transport menar att Sverigedemokraternas åsikter inte är förenliga med förbundets. Tidigare har fem medlemmar uteslutits för sitt samröre med Sverigedemokraterrna.

Till Norra Skåne säger Mats Kjellman att Transport ägnar sig åt åsiktsregistrering, men att han inte kommer överklaga beslutet. Han meddelar även att han inte har några planer på att lämna partiet.

Transport kontrar med att de, i motsats Sverigedemokraterna, inte gör skillnad på hudfärg och kulturer. Sverigedemokraternas program strider mot Transports stadgar, säger Kenneth Björkman, ombudsman för Transport avdelning 13 i Kristianstad, till Norra Skåne.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA