Fängelse för förnekare av Förintelsen

Publicerad 2007-03-20

Förintelseförnekaren Germar Rudolf har av tysk domstol dömts till två och ett halvt års fängelse för hets mot folkgrupp.

Kemisten Germar Rudolf dömdes av en domstol i Mannheim den 15 mars för publikationer som han har publicerat på nätsidor som förnekar Förintelsen. Germar Rudolf menar att Förintelsen är en bluff och att giftgasen Zyklon B omöjligen kan ha använts för att mörda judar i Auschwitz, skriver Deutsche Welle.

1995 flydde Rudolf till USA efter att en domstol dömt honom för att sprida hets mot judar. År 2000 nekades han asyl i USA. 2006 åtalades Rudolf för förnekande av Förintelsen och för spridning av antisemitism.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.