Fängelse för förnekare av Förintelsen

Publicerad 2007-03-20

Förintelseförnekaren Germar Rudolf har av tysk domstol dömts till två och ett halvt års fängelse för hets mot folkgrupp.

Kemisten Germar Rudolf dömdes av en domstol i Mannheim den 15 mars för publikationer som han har publicerat på nätsidor som förnekar Förintelsen. Germar Rudolf menar att Förintelsen är en bluff och att giftgasen Zyklon B omöjligen kan ha använts för att mörda judar i Auschwitz, skriver Deutsche Welle.

1995 flydde Rudolf till USA efter att en domstol dömt honom för att sprida hets mot judar. År 2000 nekades han asyl i USA. 2006 åtalades Rudolf för förnekande av Förintelsen och för spridning av antisemitism.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA