Fängelse för förnekare av Förintelsen

Publicerad 2007-03-20

Förintelseförnekaren Germar Rudolf har av tysk domstol dömts till två och ett halvt års fängelse för hets mot folkgrupp.

Kemisten Germar Rudolf dömdes av en domstol i Mannheim den 15 mars för publikationer som han har publicerat på nätsidor som förnekar Förintelsen. Germar Rudolf menar att Förintelsen är en bluff och att giftgasen Zyklon B omöjligen kan ha använts för att mörda judar i Auschwitz, skriver Deutsche Welle.

1995 flydde Rudolf till USA efter att en domstol dömt honom för att sprida hets mot judar. År 2000 nekades han asyl i USA. 2006 åtalades Rudolf för förnekande av Förintelsen och för spridning av antisemitism.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA