Fest ledde till en anmälan om hets mot folkgrupp

Publicerad 2007-10-05

En nazistfest i Vittinge resulterade i en anmälan om hets mot folkgrupp efter att deltagare ska ha skrikigt Sieg Heil, skriver Upsala nya tidning.

Festen, en 40-årsskiva, som lockade mellan 100 och 200 personer hölls i lördags i Vittinge Folkets park. Inbjudan till festen hade lagts ut på ett nazistsikt internetforum. Den firande 40-åringen bor i Västeråstrakten och polisen där hade kännedom om att en fest planerades.

Uppsalapolisen som bevakade tillställningen hade fått tips från sina kollegor i Västerås. Enligt Upsala nya tidning pågår det nu en utredning om några av festdeltagarna gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA