Fest ledde till en anmälan om hets mot folkgrupp

Publicerad 2007-10-05

En nazistfest i Vittinge resulterade i en anmälan om hets mot folkgrupp efter att deltagare ska ha skrikigt Sieg Heil, skriver Upsala nya tidning.

Festen, en 40-årsskiva, som lockade mellan 100 och 200 personer hölls i lördags i Vittinge Folkets park. Inbjudan till festen hade lagts ut på ett nazistsikt internetforum. Den firande 40-åringen bor i Västeråstrakten och polisen där hade kännedom om att en fest planerades.

Uppsalapolisen som bevakade tillställningen hade fått tips från sina kollegor i Västerås. Enligt Upsala nya tidning pågår det nu en utredning om några av festdeltagarna gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.