Fest ledde till en anmälan om hets mot folkgrupp

Publicerad 2007-10-05

En nazistfest i Vittinge resulterade i en anmälan om hets mot folkgrupp efter att deltagare ska ha skrikigt Sieg Heil, skriver Upsala nya tidning.

Festen, en 40-årsskiva, som lockade mellan 100 och 200 personer hölls i lördags i Vittinge Folkets park. Inbjudan till festen hade lagts ut på ett nazistsikt internetforum. Den firande 40-åringen bor i Västeråstrakten och polisen där hade kännedom om att en fest planerades.

Uppsalapolisen som bevakade tillställningen hade fått tips från sina kollegor i Västerås. Enligt Upsala nya tidning pågår det nu en utredning om några av festdeltagarna gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA