Flest andel politikeravhopp hos SD

Publicerad 2007-09-17

Nästan fem procent av de ledamöter som valdes in i Skåne i valet 2006 har lämnat sina uppdrag. Bland Sverigedemokraternas ledamöter i regionen har ungefär var tionde hoppat av, rapporterar Sveriges radio i dag.

Flest avhopp har moderaterna där 26 lämnat sina uppdrag. 14 socialdemokrater har hoppat av. Sverigedemokraterna är dock det parti som har flest avhoppare procentuellt räknat. Ungefär var tionde sverigedemokratisk ledamot i Skåne har sedan valet för ett år sedan lämnat sitt uppdrag.

Enligt Sveriges radio är det vanligast att kommunpolitiker lämnar uppdragen i och med att de flyttar, får nytt jobb eller inte hinner med sina politiska åtaganden. Fler kvinnor än män lämnar sin uppdrag. Framför allt är det yngre personer som väljer att lämna.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA