Flest andel politikeravhopp hos SD

Publicerad 2007-09-17

Nästan fem procent av de ledamöter som valdes in i Skåne i valet 2006 har lämnat sina uppdrag. Bland Sverigedemokraternas ledamöter i regionen har ungefär var tionde hoppat av, rapporterar Sveriges radio i dag.

Flest avhopp har moderaterna där 26 lämnat sina uppdrag. 14 socialdemokrater har hoppat av. Sverigedemokraterna är dock det parti som har flest avhoppare procentuellt räknat. Ungefär var tionde sverigedemokratisk ledamot i Skåne har sedan valet för ett år sedan lämnat sitt uppdrag.

Enligt Sveriges radio är det vanligast att kommunpolitiker lämnar uppdragen i och med att de flyttar, får nytt jobb eller inte hinner med sina politiska åtaganden. Fler kvinnor än män lämnar sin uppdrag. Framför allt är det yngre personer som väljer att lämna.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA