Framgång för högerextremister i grekiska valet

Publicerad 2007-09-17

Under söndagens val till grekiska parlamentet lyckades det högerextrema partiet Laikos Orthodoxos Synagermos, LAOS, få fyra procent av rösterna.

LAOS är därmed det första högerextrema partiet i grekiska parlamentet på 26 år. Partiet bildades så sent som 2000 efter att partiledaren, George Karatzefaris, blivit utesluten ur Nea Dimocratia Party.

LAOS är motståndare till ett turkiskt medlemskap i EU, vill se hårdare tag mot grannlandet Makedonien samt driva ut den albanska befolkningen ur Grekland.

Medieägare


Karatzefaris blev omskriven i samband med World Trade Center attentatet då han hävdade att attacken "utan tvivel orsakades av USA:s judiska sionisters handlande".

Han äger också en tv-kanal och en tidning vilka ger honom utrymme att sprida sitt budskap.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA