Framgång för högerextremister i grekiska valet

Publicerad 2007-09-17

Under söndagens val till grekiska parlamentet lyckades det högerextrema partiet Laikos Orthodoxos Synagermos, LAOS, få fyra procent av rösterna.

LAOS är därmed det första högerextrema partiet i grekiska parlamentet på 26 år. Partiet bildades så sent som 2000 efter att partiledaren, George Karatzefaris, blivit utesluten ur Nea Dimocratia Party.

LAOS är motståndare till ett turkiskt medlemskap i EU, vill se hårdare tag mot grannlandet Makedonien samt driva ut den albanska befolkningen ur Grekland.

Medieägare


Karatzefaris blev omskriven i samband med World Trade Center attentatet då han hävdade att attacken "utan tvivel orsakades av USA:s judiska sionisters handlande".

Han äger också en tv-kanal och en tidning vilka ger honom utrymme att sprida sitt budskap.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA