Hatbrottsjour överhopas med utredningar

Publicerad 2007-07-31

Stockholmspolisens nyöppnade hatbrottsjour hinner inte med alla anmälningar. Nu vädjar verksamhetschefen om ökade resurser, skriver Svenska dagbladet.

Det var i samband med att jourens verksamhetschef, Annika Lindahl, deltog på ett seminarium anordnat av Stockholm Pride som hon meddelade att hon tänker vända sig till länspolismästare Carin Götblad för att begära mer resurser. Under tisdagen besöker Carin Götblad hatbrottsjouren för att få en bild över situationen, uppger Svenska dagbladet.

I juni startade hatbrottsjouren i Stockholm med förhoppningen att det skulle leda till fler anmälningar och ett minskat mörkertal av hatbrott.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.