Hatbrottsjour överhopas med utredningar

Publicerad 2007-07-31

Stockholmspolisens nyöppnade hatbrottsjour hinner inte med alla anmälningar. Nu vädjar verksamhetschefen om ökade resurser, skriver Svenska dagbladet.

Det var i samband med att jourens verksamhetschef, Annika Lindahl, deltog på ett seminarium anordnat av Stockholm Pride som hon meddelade att hon tänker vända sig till länspolismästare Carin Götblad för att begära mer resurser. Under tisdagen besöker Carin Götblad hatbrottsjouren för att få en bild över situationen, uppger Svenska dagbladet.

I juni startade hatbrottsjouren i Stockholm med förhoppningen att det skulle leda till fler anmälningar och ett minskat mörkertal av hatbrott.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA