Hatbrottsjour överhopas med utredningar

Publicerad 2007-07-31

Stockholmspolisens nyöppnade hatbrottsjour hinner inte med alla anmälningar. Nu vädjar verksamhetschefen om ökade resurser, skriver Svenska dagbladet.

Det var i samband med att jourens verksamhetschef, Annika Lindahl, deltog på ett seminarium anordnat av Stockholm Pride som hon meddelade att hon tänker vända sig till länspolismästare Carin Götblad för att begära mer resurser. Under tisdagen besöker Carin Götblad hatbrottsjouren för att få en bild över situationen, uppger Svenska dagbladet.

I juni startade hatbrottsjouren i Stockholm med förhoppningen att det skulle leda till fler anmälningar och ett minskat mörkertal av hatbrott.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA