Högerextrema blir utan förtroendeposter

Publicerad 2007-02-02

Den nybildade högerextrema gruppen i Europaparlamentet ITS blir utan vice ordförandeposten i två av parlamentets utskott. De två största grupperna i parlamentet valde att enas mot högerextremisterna och lansera egna kandidater.

Ledamöterna i parlamentets utskott för Kultur respektive Transport röstade fram ordförande och vice ordförande i går. Enligt systemet för fördelning av poster mellan de olika grupperna i parlamentet skulle ledamöter från ITS ha rätt till vice ordförandeposten i båda utskotten.

Men de två största grupperna i parlamentet, den kristdemokratiska-konservativa gruppen EPP-ED och den socialistiska gruppen PSE, valde att lansera egna kandidater och utnyttjade sin sammanlagda absoluta majoritet för att rösta fram dessa.
Håkan Gestrin

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA