Högerextrema blir utan förtroendeposter

Publicerad 2007-02-02

Den nybildade högerextrema gruppen i Europaparlamentet ITS blir utan vice ordförandeposten i två av parlamentets utskott. De två största grupperna i parlamentet valde att enas mot högerextremisterna och lansera egna kandidater.

Ledamöterna i parlamentets utskott för Kultur respektive Transport röstade fram ordförande och vice ordförande i går. Enligt systemet för fördelning av poster mellan de olika grupperna i parlamentet skulle ledamöter från ITS ha rätt till vice ordförandeposten i båda utskotten.

Men de två största grupperna i parlamentet, den kristdemokratiska-konservativa gruppen EPP-ED och den socialistiska gruppen PSE, valde att lansera egna kandidater och utnyttjade sin sammanlagda absoluta majoritet för att rösta fram dessa.
Håkan Gestrin

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA