Homosexuell statstjänsteman hånades av radiokanal

Publicerad 2007-08-30

Den ungerska premiärministern Ferenc Gyurcsany gick under onsdagen till hårt angrepp mot högerextremism sedan en homosexuell tjänsteman hånats av en radiostation, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Radiostationen Lanchid publicerade på sin webbplats ett fotomontage där den öppet homosexuelle statstjänstemannen Gabor Szetey klippts in framför porten till koncentrationslägret Auschwitz. Premiärminister Ferenc Gyurcsany gick efter händelsen till attack mot högerextremism.

– Fascisterna samlar sig. De knackar inte på dörren, de finns här redan mitt bland oss, sa Gyurcsany, enligt TT.

Gyurcsany anklagade även politiker på högerkanten för att inte reagera och fördöma de högerextrema grupperna.

Radiokanalen Lanchid har bett om ursäkt för bildpubliceringen och sparkat chefredaktören för kanalens webbplats.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA