Homosexuell statstjänsteman hånades av radiokanal

Publicerad 2007-08-30

Den ungerska premiärministern Ferenc Gyurcsany gick under onsdagen till hårt angrepp mot högerextremism sedan en homosexuell tjänsteman hånats av en radiostation, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Radiostationen Lanchid publicerade på sin webbplats ett fotomontage där den öppet homosexuelle statstjänstemannen Gabor Szetey klippts in framför porten till koncentrationslägret Auschwitz. Premiärminister Ferenc Gyurcsany gick efter händelsen till attack mot högerextremism.

– Fascisterna samlar sig. De knackar inte på dörren, de finns här redan mitt bland oss, sa Gyurcsany, enligt TT.

Gyurcsany anklagade även politiker på högerkanten för att inte reagera och fördöma de högerextrema grupperna.

Radiokanalen Lanchid har bett om ursäkt för bildpubliceringen och sparkat chefredaktören för kanalens webbplats.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.