Ingen folkomröstning om flyktingmottagning

Publicerad 2007-06-20

Sverigedemokraterna i Halmstads förslag om att hålla en folkomröstning om flyktingpolitiken i kommunen röstades ner av samtliga andra partier.

Andreas Vårstad från Sverigedemokraterna sade vid fullmäktigemötet att kommunen inte borde ta emot fler flyktingar innan vi kan ta hand om dem som redan är här. Han undrade även om fullmäktige inte trodde att medborgarna var kloka nog att ta ställning i frågan, skriver Hallandsposten.

Vårstad fick visst medhåll av Brynolf Wendt från Sveriges pensionärers intresseparti, SPI, som menade att invandrings- och flyktingpolitiken misslyckats. Han valde likväl att rösta mot Sverigedemokraternas förslag. Samtliga andra partier menade att detta inte var en fråga som man kunde folkomrösta om, uppger Hallandsposten.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA