Ingen folkomröstning om flyktingmottagning

Publicerad 2007-06-20

Sverigedemokraterna i Halmstads förslag om att hålla en folkomröstning om flyktingpolitiken i kommunen röstades ner av samtliga andra partier.

Andreas Vårstad från Sverigedemokraterna sade vid fullmäktigemötet att kommunen inte borde ta emot fler flyktingar innan vi kan ta hand om dem som redan är här. Han undrade även om fullmäktige inte trodde att medborgarna var kloka nog att ta ställning i frågan, skriver Hallandsposten.

Vårstad fick visst medhåll av Brynolf Wendt från Sveriges pensionärers intresseparti, SPI, som menade att invandrings- och flyktingpolitiken misslyckats. Han valde likväl att rösta mot Sverigedemokraternas förslag. Samtliga andra partier menade att detta inte var en fråga som man kunde folkomrösta om, uppger Hallandsposten.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA