Ingen folkomröstning om flyktingmottagning

Publicerad 2007-06-20

Sverigedemokraterna i Halmstads förslag om att hålla en folkomröstning om flyktingpolitiken i kommunen röstades ner av samtliga andra partier.

Andreas Vårstad från Sverigedemokraterna sade vid fullmäktigemötet att kommunen inte borde ta emot fler flyktingar innan vi kan ta hand om dem som redan är här. Han undrade även om fullmäktige inte trodde att medborgarna var kloka nog att ta ställning i frågan, skriver Hallandsposten.

Vårstad fick visst medhåll av Brynolf Wendt från Sveriges pensionärers intresseparti, SPI, som menade att invandrings- och flyktingpolitiken misslyckats. Han valde likväl att rösta mot Sverigedemokraternas förslag. Samtliga andra partier menade att detta inte var en fråga som man kunde folkomrösta om, uppger Hallandsposten.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.