Inget partistöd för SD i Vaggeryd

Publicerad 2007-09-25

Sverigedemokraterna får inte något partistöd i Vaggeryd eftersom ett enigt fullmäktige anser att partiet saknar förankring i kommunen, uppger Sveriges radio.

Vid valet 2006 fick Sverigedemokraterna ett mandat i Vaggeryd kommun. Linus Perssson kom in för partiet, men han var ingen officiell representant. Någon hade skrivit hans namn på en valsedel för Sverigedemokraterna.

Linus Persson tog platsen i fullmäktige, men han har meddelat att han inte representerar Sverigedemokraterna utan sitter där som politisk vilde, rapporterar Sveriges radio

Sverigedemokraterna hade ansökt om att få 20.000 kronor årligen från kommunen.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA