Inget partistöd för SD i Vaggeryd

Publicerad 2007-09-25

Sverigedemokraterna får inte något partistöd i Vaggeryd eftersom ett enigt fullmäktige anser att partiet saknar förankring i kommunen, uppger Sveriges radio.

Vid valet 2006 fick Sverigedemokraterna ett mandat i Vaggeryd kommun. Linus Perssson kom in för partiet, men han var ingen officiell representant. Någon hade skrivit hans namn på en valsedel för Sverigedemokraterna.

Linus Persson tog platsen i fullmäktige, men han har meddelat att han inte representerar Sverigedemokraterna utan sitter där som politisk vilde, rapporterar Sveriges radio

Sverigedemokraterna hade ansökt om att få 20.000 kronor årligen från kommunen.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro