Jan Bernhoff avstängd igen

Publicerad 2007-01-19

Jan Bernhoff, den lärare som föreläste vid förintelsekonferensen i Iran, är avstängd ytterligare en månad i väntan på besked om sitt arbete vid Åsö Vuxengymnasium i Stockholm.

Rektorn på Åsö Vuxengymnasium, Britt-Marie Johansson, säger till Expo att det är självklart att de inte vill ha kvar Jan Bernhoff som lärare. Men efter två förhandlingsmöten har parterna inte kunnat nå någon uppgörelse.

- Vi ser olika på saken helt enkelt. Han är avstängd i en månad till nu, så vi får se vad som händer under den tiden, säger hon.

Jan Bernhoff säger själv att han tror på en förhandlingslösning, utan någon inblandning från arbetsdomstolen.

- Men det kommer bli dyrt för dem att bli av med mig, säger Jan Bernhoff.

I föredraget som Jan Bernhoff höll på konferensen hävdade han bland annat att antalet judar som mördades i Nazityskland inte var 6 miljoner utan närmare 300,000.

På Åsö Vuxengymnasium har han en tjänst som datalärare, men han har även föreläst om orsakerna till andra världskrigets utbrott.

Johannes Jakobsson [email protected]
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA