Jan Bernhoff avstängd igen

Publicerad 2007-01-19

Jan Bernhoff, den lärare som föreläste vid förintelsekonferensen i Iran, är avstängd ytterligare en månad i väntan på besked om sitt arbete vid Åsö Vuxengymnasium i Stockholm.

Rektorn på Åsö Vuxengymnasium, Britt-Marie Johansson, säger till Expo att det är självklart att de inte vill ha kvar Jan Bernhoff som lärare. Men efter två förhandlingsmöten har parterna inte kunnat nå någon uppgörelse.

- Vi ser olika på saken helt enkelt. Han är avstängd i en månad till nu, så vi får se vad som händer under den tiden, säger hon.

Jan Bernhoff säger själv att han tror på en förhandlingslösning, utan någon inblandning från arbetsdomstolen.

- Men det kommer bli dyrt för dem att bli av med mig, säger Jan Bernhoff.

I föredraget som Jan Bernhoff höll på konferensen hävdade han bland annat att antalet judar som mördades i Nazityskland inte var 6 miljoner utan närmare 300,000.

På Åsö Vuxengymnasium har han en tjänst som datalärare, men han har även föreläst om orsakerna till andra världskrigets utbrott.

Johannes Jakobsson [email protected]
Expo

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro