Jan Bernhoff avstängd igen

Publicerad 2007-01-19

Jan Bernhoff, den lärare som föreläste vid förintelsekonferensen i Iran, är avstängd ytterligare en månad i väntan på besked om sitt arbete vid Åsö Vuxengymnasium i Stockholm.

Rektorn på Åsö Vuxengymnasium, Britt-Marie Johansson, säger till Expo att det är självklart att de inte vill ha kvar Jan Bernhoff som lärare. Men efter två förhandlingsmöten har parterna inte kunnat nå någon uppgörelse.

- Vi ser olika på saken helt enkelt. Han är avstängd i en månad till nu, så vi får se vad som händer under den tiden, säger hon.

Jan Bernhoff säger själv att han tror på en förhandlingslösning, utan någon inblandning från arbetsdomstolen.

- Men det kommer bli dyrt för dem att bli av med mig, säger Jan Bernhoff.

I föredraget som Jan Bernhoff höll på konferensen hävdade han bland annat att antalet judar som mördades i Nazityskland inte var 6 miljoner utan närmare 300,000.

På Åsö Vuxengymnasium har han en tjänst som datalärare, men han har även föreläst om orsakerna till andra världskrigets utbrott.

Johannes Jakobsson [email protected]
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA