Jürgen Rieger vill att HD prövar dom

Publicerad 2007-03-15

Den tyska högerextremisten Jürgen Rieger dömdes i februari av Göta hovrätt till villkorlig dom och 25.000 kronor i böter för djurplågeri. Nu vill han få den domen prövad av Högsta domstolen, uppger tidningen Land lantbruks nätupplaga.

Efter en inspektion på Riegers gård Sveneby Säteri utanför Töreboda 2001 fann länsveterinären djuren vara i ”extremt dåligt skick”.

2006 friade tingsrätten i Mariestad Jürgen Rieger för djurplågeri med hänvisning till att han inte haft för uppsåt att skada djuren. Att han själv var bosatt i Tyskland och sällan vistades på gården utan hade anställda som skulle underhålla den åt honom ansågs även det vara förmildrande.

Nu vill Rieger att Högsta domstolen ska pröva den fällande domen i hovrätten. Rieger hänvisar han till att han fortfarande är bosatt i Tyskland och att han därmed måste lita på att de anställda sköter gården åt honom.

Jürgen Rieger är en av frontfigurerna inom den tyska högerextremismen. Expo har tidigare avslöjat att Riegers gård Sveneby Säteri tidvis varit ett tillhåll för svenska nazister.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA