Jürgen Rieger vill att HD prövar dom

Publicerad 2007-03-15

Den tyska högerextremisten Jürgen Rieger dömdes i februari av Göta hovrätt till villkorlig dom och 25.000 kronor i böter för djurplågeri. Nu vill han få den domen prövad av Högsta domstolen, uppger tidningen Land lantbruks nätupplaga.

Efter en inspektion på Riegers gård Sveneby Säteri utanför Töreboda 2001 fann länsveterinären djuren vara i ”extremt dåligt skick”.

2006 friade tingsrätten i Mariestad Jürgen Rieger för djurplågeri med hänvisning till att han inte haft för uppsåt att skada djuren. Att han själv var bosatt i Tyskland och sällan vistades på gården utan hade anställda som skulle underhålla den åt honom ansågs även det vara förmildrande.

Nu vill Rieger att Högsta domstolen ska pröva den fällande domen i hovrätten. Rieger hänvisar han till att han fortfarande är bosatt i Tyskland och att han därmed måste lita på att de anställda sköter gården åt honom.

Jürgen Rieger är en av frontfigurerna inom den tyska högerextremismen. Expo har tidigare avslöjat att Riegers gård Sveneby Säteri tidvis varit ett tillhåll för svenska nazister.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA