Kommissionär oroas av växande högerextremism inom EU

Publicerad 2007-08-27

Den Italienska EU-kommissionären Franco Frattini oroas över att högerextremismen växer i flera europeiska länder, rapporterar nyhetsbyrån Berlin TT-Ritzau.

Justitiekommissionär Franco Frattini pekar ut länder som Belgien, Frankrike, Danmark, Italien och Tyskland som bekymmersamma när det gäller högerextremism. Bakgrunden till uttalandet är en händelse i tyska staden Mügeln förra veckan, då en grupp indier jagades genom staden av högerextremister.

Frattini stödjer socialdemokraternas partiledare i Tyskland, Kurt Beck, som bett jurister undersöka möjligheten att förbjuda högerextrema NPD. Ledaren för NPD, Udo Voigt, är för stunden misstänkt för att ha uppmanat till främlingshat, efter att han föreslagit att Adolf Hitlers ställföreträdare, Rudolf Hess, skulle få Nobels fredspris.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA