Kommissionär oroas av växande högerextremism inom EU

Publicerad 2007-08-27

Den Italienska EU-kommissionären Franco Frattini oroas över att högerextremismen växer i flera europeiska länder, rapporterar nyhetsbyrån Berlin TT-Ritzau.

Justitiekommissionär Franco Frattini pekar ut länder som Belgien, Frankrike, Danmark, Italien och Tyskland som bekymmersamma när det gäller högerextremism. Bakgrunden till uttalandet är en händelse i tyska staden Mügeln förra veckan, då en grupp indier jagades genom staden av högerextremister.

Frattini stödjer socialdemokraternas partiledare i Tyskland, Kurt Beck, som bett jurister undersöka möjligheten att förbjuda högerextrema NPD. Ledaren för NPD, Udo Voigt, är för stunden misstänkt för att ha uppmanat till främlingshat, efter att han föreslagit att Adolf Hitlers ställföreträdare, Rudolf Hess, skulle få Nobels fredspris.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA