Konflikten inom vit makt-rörelsen fortsätter

Publicerad 2007-03-28

Sedan det avslöjats att aktivister från Svenska motståndsrörelsen legat bakom hot mot en av personerna bakom den högerextrema Helsingborgkampanjen fortsätter kritiken att växa.

På diverse högerextrema hemsidor och bloggar framförs nu kritik mot hur Svenska motståndsrörelsen, SMR, agerat. SMR gick tidigare i dag ut med ett försvar för deras aktivisters handlande. Organisationen valde sedan att backa en del på sitt tidigare uttalande att lade till att: ”Motståndsrörelsens ledning inte har sanktionerat någon sådan handling.” Tilläget plockades emellertid bort efter en tid.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.