Konflikten inom vit makt-rörelsen fortsätter

Publicerad 2007-03-28

Sedan det avslöjats att aktivister från Svenska motståndsrörelsen legat bakom hot mot en av personerna bakom den högerextrema Helsingborgkampanjen fortsätter kritiken att växa.

På diverse högerextrema hemsidor och bloggar framförs nu kritik mot hur Svenska motståndsrörelsen, SMR, agerat. SMR gick tidigare i dag ut med ett försvar för deras aktivisters handlande. Organisationen valde sedan att backa en del på sitt tidigare uttalande att lade till att: ”Motståndsrörelsens ledning inte har sanktionerat någon sådan handling.” Tilläget plockades emellertid bort efter en tid.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA