Kvinnlig sambo till SD-politiker överfallen

Publicerad 2007-08-16

En kvinnlig sambo till Sverigedemokraternas ungdomsordförande överfölls av tre män under gårdagen i deras hem. Polisen utesluter inte att händelsen är politiskt motiverad, skriver Svenska dagbladet.

Det var under eftermiddagen i går som tre maskerade män tog sig in i lägenheten där kvinnan vistades ensam. Hon blev hotad med kniv och bunden. I samband med att männen försökte föra ut kvinnan ur lägenheten så ramlade hon i trappuppgången, varpå männen lämnade platsen, rapporterar Svenska dagbladet.

Kvinnan, som är sambo med ungdomsordförande Martin Kinnunen och liksom han sverigedemokrat, chockades av händelsen och ådrog sig lättare skador i fallet.

Enligt ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna så har Martin Kinnunen och hans sambo mottagit hot från vänsterextrema grupper under senare tid.

- Att motivet bakom detta illdåd skulle vara något annat än politiskt förefaller högst osannolikt med tanke på de hot som Martin och hans sambo drabbats av den senaste tiden och mot bakgrund av de otaliga attentat som drabbat mina partikamrater de senaste åren, säger partiledare Jimmie Åkesson i pressmeddelandet.

Polisen arbetar nu med att identifiera de tre maskerade männen och säkra bevis i lägenheten, uppger Svenska dagbladet.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA