Kvinnlig sambo till SD-politiker överfallen

Publicerad 2007-08-16

En kvinnlig sambo till Sverigedemokraternas ungdomsordförande överfölls av tre män under gårdagen i deras hem. Polisen utesluter inte att händelsen är politiskt motiverad, skriver Svenska dagbladet.

Det var under eftermiddagen i går som tre maskerade män tog sig in i lägenheten där kvinnan vistades ensam. Hon blev hotad med kniv och bunden. I samband med att männen försökte föra ut kvinnan ur lägenheten så ramlade hon i trappuppgången, varpå männen lämnade platsen, rapporterar Svenska dagbladet.

Kvinnan, som är sambo med ungdomsordförande Martin Kinnunen och liksom han sverigedemokrat, chockades av händelsen och ådrog sig lättare skador i fallet.

Enligt ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna så har Martin Kinnunen och hans sambo mottagit hot från vänsterextrema grupper under senare tid.

- Att motivet bakom detta illdåd skulle vara något annat än politiskt förefaller högst osannolikt med tanke på de hot som Martin och hans sambo drabbats av den senaste tiden och mot bakgrund av de otaliga attentat som drabbat mina partikamrater de senaste åren, säger partiledare Jimmie Åkesson i pressmeddelandet.

Polisen arbetar nu med att identifiera de tre maskerade männen och säkra bevis i lägenheten, uppger Svenska dagbladet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA