Kvinnlig sambo till SD-politiker överfallen

Publicerad 2007-08-16

En kvinnlig sambo till Sverigedemokraternas ungdomsordförande överfölls av tre män under gårdagen i deras hem. Polisen utesluter inte att händelsen är politiskt motiverad, skriver Svenska dagbladet.

Det var under eftermiddagen i går som tre maskerade män tog sig in i lägenheten där kvinnan vistades ensam. Hon blev hotad med kniv och bunden. I samband med att männen försökte föra ut kvinnan ur lägenheten så ramlade hon i trappuppgången, varpå männen lämnade platsen, rapporterar Svenska dagbladet.

Kvinnan, som är sambo med ungdomsordförande Martin Kinnunen och liksom han sverigedemokrat, chockades av händelsen och ådrog sig lättare skador i fallet.

Enligt ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna så har Martin Kinnunen och hans sambo mottagit hot från vänsterextrema grupper under senare tid.

- Att motivet bakom detta illdåd skulle vara något annat än politiskt förefaller högst osannolikt med tanke på de hot som Martin och hans sambo drabbats av den senaste tiden och mot bakgrund av de otaliga attentat som drabbat mina partikamrater de senaste åren, säger partiledare Jimmie Åkesson i pressmeddelandet.

Polisen arbetar nu med att identifiera de tre maskerade männen och säkra bevis i lägenheten, uppger Svenska dagbladet.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro